Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Shop My Favorites

SE ALLT

Får du också ångest av tanken på din ekonomi?

Tink Utlägg
Min ekonomi ger mig ofta ångest. Främst för att jag känner att jag har på tok för dålig koll på vart pengarna egentligen tar vägen. Ibland känns det som att min privatekonomi är ett enda stort svart hål. Ofta har jag tagit den enkla vägen ut och bara stuckit huvudet i sanden. Jag har nästan blundat när jag betalt vissa kreditskortsräkningar istället för att se sanningen i vitögat och syna räkningen i sömmarna. Som att mina gärningar försvinner om jag blundar tillräckligt hårt.

Tror inte jag är ensam om att förvirrat grubbla över vart tusan pengarna tar vägen varje månad.

Inte nog med det. Jag är även briljant på att missa vissa räkningar som åker ner i någon låda och glöms bort. Som sedan betalas först när påminnelsen dimper ner i brevinkastet. Det hela beteendet är väldigt märkligt och oförklarligt. Om det är något man bör hålla koll på så det ju sin ekonomi.

Jag är så glad att jag har en sådan begåvad revisor som hjälper mig med mitt företag. Emma har mig i ett järngrepp och ser till att jag aldrig missar något. Jag önskar att hon kunde ta hand om min privatekonomi också.

Nu har jag bestämt mig för att ta tillbaka kontrollen.

Därför blev jag så glad när Tink kontaktade mig. Jag har varit sugen på att prova deras app länge. Tink hjälper dig inte bara att kartlägga din ekonomi, utan idag kan du betala dina räkningar, starta ett sparkonto – du kan till och med jämföra bolån och byta bank – allt direkt i appen.

Vart tar alla mina pengar vägen då?

Så här såg det ut i September. 

Utlägg-Tink

Största chocken? Herregud, blommor för 2900 – under en månad. 2900/31=93,5. Nästan 100 kronor om dagen! Jag har en fäbless för dyra blommor. Men att jag spenderade så mycket pengar på något som har en livslängd på fyra dagar var jag inte medveten om.

Restaurangmat 4165 kr. Trodde konstigt nog att den posten skulle vara ännu svettigare. Jag äter lunch och middag ute ganska ofta. Eller lunch äter jag ute varje dag nästan, men blir alltid lika arg när jag får betala 130 kronor för en sallad.

Utlägg-Tink

Augusti var ekonomiskt sett en riktig pungspark på alla sätt och vis. 

Det var fortfarande semester – och pengarna rann mellan fingrar på alla utlandsresor. Och varenda jäkla räkning för vårt hushåll skulle självfallet klumpas ihop och betalas in just i denna pissiga månad.

Alla poster under tjänster är egentligen betalningar vi delat på i efterhand. 

14 000 är städning för hela året. Efter jag såg den posten drog jag ner vårt städ hemma till varannan vecka.
7920 är två kvartals elräkningar och sotare.
60 kronor är förseningsavgift, helt onödigt.

Tink
Förr när jag använde kontanter var det så mycket lättare att känna av när det var dags att dra i handbromsen. Nu fumlar jag ofta omdömeslöst i mörkret. Helt ovetande om hur mycket pengar jag gör av med. Ofta kan jag till och med klicka i ”Klarna” och skjuta upp betalningen en månad på faktura för jag inte orkar gå och hämta mitt kort.

En annan sak som flytit upp till ytan är att jag ofta beställer hem saker, men sedan orkar jag inte gå och returnera plaggen om det är fel storlek.

Men vill ni veta vad jag verkligen tycker är det bästa med Tink? Att du återvinner kontrollen. För några dagar sedan insåg jag att en stor transaktion på hela 6799 som jag returnerat för flera veckor sedan som inte kommit in igen på kontot. Så jag mailade Self-Portrait och mycket riktigt hade det blivit något fel med returen.

Tänk om jag hade missat det? Så lätt att saker faller mellan stolarna med kreditkort, framförallt när den privata och företagsköpen blandas ihop. Jag har ganska många olika kort. Men Tink samlar alla under samma paraply och gör det enklare för mig att få en tydlig överblick.

Vet ni vad? Jag ska bli ännu bättre i appen! Jag tycker verkligen det är så kul. Dessutom kan du göra egna budgeter för din ekonomi direkt i appen.

Vill du få koll på din ekonomi? Ladda ner Tink gratis här! 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
20kommentarer
 • Hej, tack för tipset. Kan man kategorisera träning, skönhet och frisörsbesök i appen? Du är ju en aktiv besökare på gym, hos frisören och andra skönhetsställen (bryn, fransar mm).

  Barbro 2017-09-28 21:35:10
  Svara
  • Svar på Barbros kommentar.

   Hej Barbro!

   Visst kan du det. Du hittar flera olika kategorier under Hälsa och Skönhet, samt Sport och Träning för gym :)
   Allt gott! Pauline på Tink

   Pauline på Tink 2017-11-26 20:11:21
   Svara
 • Så smart grej!

  Josefine 2017-09-28 10:55:05 https://laserklinikensodermalm.se/
  Svara
 • super bra inlägg! ärligt och transperant, modigt! satte frukosten i halsen när jag såg dina utgifter. jag tycker levet leker om jag har 4000 kr över efter lön hahah. de är intressant och roligt att se hur oliak ens ekonomier kan vara :)

  tp 2017-09-28 10:40:31
  Svara
 • Jättebra inlägg!!!!

  Sara h 2017-09-28 08:12:53
  Svara
 • Jag brukar tycka att såna här jag-har-tänkt-på-att-jag-behöver-lösa-problem-X-och-så-vips-kontaktade-ett-företag-mig-om-det-inlägg känns väldigt krystade, men det här kändes väldigt transparent och ärligt :)

  Älskar för övrigt Tink, gillar att gå in o kolla under dagen för att se om jag kan spontanspara något. Utöver koll på konton (inkomst och utgifter) erbjuder appen även koll på sparande och lån.

  TM 2017-09-28 00:48:53
  Svara
 • Haha detta var det roligaste på länge!! Som om du enbart skulle spenderat typ 29000 i augusti? Får du väldigt mycket gratis eller hur funkar det annars? Tänker med hela Italien-resan och allt? Känns ju som om du kommit undan VÄLDIGT billigt annars.

  Penny 2017-09-27 22:02:45
  Svara
  • Svar på Pennys kommentar.

   Var får du 29′ i augusti ifrån? 29′ var ju bara på hushållskategorin. Och som någon sa, resorna har ju antagligen planerats och bokats i en tidigare månad. Men oavsett har du inte kollat ordentligt (innan du lämnar en rätt spydig kommentar).

   Caroline 2017-09-28 02:59:03
   Svara
  • Svar på Pennys kommentar.

   Hon kanske inte bokade flyg och hotell i augusti?

   Mikaela 2017-09-27 22:20:43
   Svara
 • Du har inte lagt 2900:- på bara blommor, blomikonen är ihopbakat för alla köp du gjort under kategorin Hus och Hem :)

  Nathalie 2017-09-27 22:00:21
  Svara
 • 7920 för två kvartals elräkningar samt sotare! Jeez! 😱 Vi har kanske 2400 i el på två kvartal och då tycker vi att det är mycket. Har förvisso inget att sota, men gissar att det inte är största posten?

  Anna 2017-09-27 21:21:57
  Svara
 • Jag är oxå egenföretagare och vi MÅSTE! Vara smartare med våra pengar! Jag har paniken att allt gåt åt helvete och jag går i konkurs! Det blir värre ju mer jag tjänar! Helt sjukt

  Sara 2017-09-27 20:51:37
  Svara
 • Hur kan din bostad kosta 7455??😵

  Sara 2017-09-27 20:49:23
  Svara
  • Svar på Saras kommentar.

   Jag har försökt med Tink men klarade inte av att se verkligheten Hahaha, illa. Ibland bara försvinner pengarna och när man kollar kontoutdraget står det bara Utemat Ica Systembolaget…. ridå.

   Jenny 2017-09-28 17:34:56
   Svara
  • Svar på Saras kommentar.

   Tänk på att hon har sambo som hon delar kostnaderna med så det kostar förmodligen mer än 7500SEK totalt :)

   TM 2017-09-28 00:51:26
   Svara
  • Svar på Saras kommentar.

   Om totalkostnaden för en lägenhet innanför tullarna är cirkus 7500 kr är de sjukt billigt känner jag rent spontant 🤷🏼‍♀️🙈

   Patricia 2017-09-27 21:00:16
   Svara
   • Svar på Patricias kommentar.

    Troligen så betalar hon o Markus typ 50/50 vilket för att lägenheten kostar 15000/mån :)

    Linn 2017-09-28 03:17:31
    Svara
    • Svar på Linns kommentar.

     Ja jag vet att det är delad kostnad. men jag har en lägenhet som e hälften så dyr som hennes och betalar ändå 15000 med min kille. Betalar hon 7500 mitt i sthlm så får hon all respekt från mig faktiskt! För det betyder att hon har gjort en bra affär och inte bara lever över sina tillgångar, Vilket kan lätt bli när man tjänar bra! Jag menade aldrig att hon ljuger om sina kostnader som vissa kommentarer snarare blev jag skit nyfiken och imponerad.

     Sara 2017-09-30 18:58:39
     Svara
    • Svar på Linns kommentar.

     Det är en bostadsrätt väl? Med en månadsavgift samt lån o amorteringar.

     Hwh 2017-09-30 15:58:15
     Svara
    • Svar på Linns kommentar.

     Dom sålde väl sina bostadsrätter och gjorde bra vinst?

     K 2017-09-28 12:10:32
     Svara
Petra Tungårdens webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Hälsa
Jenny Sunding
Lifestyle
By Momo
Home
Jannike Ebbing
Hälsa
Josefines Yoga
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Makeup by Lina
Home
34 kvadrat
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Joanna Swica
Hälsa
Fannie Redman
Lifestyle
Marie Serneholt
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Elin Johansson
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Lifestyle
Tess Montgomery
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Emma Danielsson
Man
Niklas Berglind