Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Shop My Favorites

SE ALLT

Partylistan

Snodde den här härliga listan från Elsa. Låt oss åka tidsmaskin och se tillbaka på åren som gått. 


Vilken är den roligaste fest du någonsin varit på?

Är man självgod om man säger att den roligaste festen man varit på var hostad av en själv, haha. När jag var yngre var jag helt klart gängets Oscar Durling (nattklubbschef på en nattklubb i Stockholm). Jag hade tillställningar var och varann helg.

Jag kommer aldrig glömma en fest som jag styrde. Jag skulle ha en vit månad. Andra dagen på min nyktra period kände jag att helvete jag måste ha något riktigt festligt att se framemot.

Så jag gjorde ett facebookevent:

”Välkommen tillbaka till spriten”

Bjöd in nära och kära till min lilla tvåa på Kungsholmen. Plastade in soffan, fick låna en shotsmaskin som silade ut shots till 2o personer åt gången. En killkompis överraskade med dj-anläggning och nattklubbsbelysning som kunde lysa upp ett litet samhälle. Folk dansade som att det var final i Let’s Dance. Det hånglades till höger och vänster, den lilla ytan räckte knappt till för alla gäster så tjejer satte sig på killars axlar.

När var du riktigt full?

Det var ett tag sedan jag var riktigt på snusen. Skulle nog kanske vilja påstå att midsommar ironiskt nog ligger bäst till.

När gjorde du något pinsamt på fest?

Skulle kunna skriva en bok om mina bravader. Mitt dilemma är att jag sällan själv tycker saker är pinsamt så det tar ju lite udden av det. Det här var ingen fest. Men jag kommer aldrig glömma när jag satt på middag hos två kompisar i Örebro. De skulle gifta sig dagen efter och jag och Markus åt middag med dem dagen innan bröllopet.

Jag satt med mina ben böjda på Markus stol. Så knäna nästan pressades mot magen. Sedan berättar Anna något hysteriskt roligt så jag gapskrattar och råkar lägga årets fis. Nästan som en smällare. Jag skäms ihjäl. Det är som ett jordskalv.

Det blir knäpptyst.

Sedan skrattar samtliga i sällskapet så mycket att de knappt får någon luft.

Varpå Annas Markus säger att han aldrig någonsin hört Anna fisa.

Tänk att lite luft kan få folk att dra på smilbanden så mycket.

Vad känner du dig snyggast i?

Känner mig ofta svullen, men veckan efter mens är jag on fire i fem dagar – dränerad och fab. Matchat med svindlande klackar och något jag känner mig bekväm i. Addera ett par röda läppar så är jag hemma. Jag känner mig verkligen så vampig i ett par röda läppar.

Ibland kan jag känna mig som snyggast i ett par träningskläder. Jag älskar klaustrofobi tighta plagg när magen tillåter.

En riktigt kalasig bild tack!


Beskriv en perfekt fredag

Det rår helt på sinnesstämning.

Mjukiskläder, en skål godis, ett glas rödpang och hämtmat i soffan med Markus framför Idol eller en serie kan vara minst lika attraktivt som en aw med kompisar som sedan leder till oväntade äventyr.

Berätta en anekdot om en kändis som du träffat

Jag kommer aldrig glömma under Glamourama tiden, det vill säga ljusår från nu, hur jag enligt produktionens pekpinne skulle ragga på Joel Kinnaman under Snabba Cash premiären. Det blev så stelt och konstigt. Jag skred fram till honom och fick knappt fram ett ord. Minns att jag sa att jag ”var dödskär i honom”.

Alltså herregud skämskudde. Han var världsvan och så cool.

Vem är du på efterfest?

Jag går inte på efterfest längre eller knappt iallafall. Men back in the days var jag nog galningen som dansade på borden och serverade alla gäster shots. Eller idioten som stod och ylade för kung och fosterland till Disneyhits i köket. En ovana som jag till Markus sorg inte lagt av med nyktert heller.

 Men också den som helt klart drog in rökare från balkongen för att fylla upp dansgolvet.

Bästa walk of shamen du gjort?

När jag fyllde 25-år hade jag en stor maskeradfest. Sedan hade vi efterfest hos Freddie, så jag sov över på hans soffa, minns att han hade ett ragg, haha. Dagen efter gick jag och brunchade fortfarande iförd min wonder woman dräkt.

Vad ska du göra i helgen?

Helgen kommer att spenderas med ett glas rosé i solen på en uteservering i St Tropez med några av mina bästa kompisar. Man kan ha sämre helger i oktober kände jag rent spontant när jag skrev den meningen.


När jag fyllde 25 hade jag kräftskiva i min minitvå på 45 kvm för 50 personer. Det var trångt…. Min pappa kom utklädd till transa och höll tal.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Glamorama-tiden asså <3 Saknar den serien med er 3!

  Malin 2017-10-13 12:44:17 http://nouw.com/maliness/
  Svara
 • Transa är ett nedsättande ord. Din pappas utlämnad kallas ”drag” i bästa fall men för de flesta riktiga transkvinnor/transpersoner så är det bara kränkande att se folk skratta åt den maskeradidé som går ut på att en man tycker det är kul med ”män i kvinnokläder”. En vanlig dag innebär ofta massor av hån mot en riktig transkvinna (en person tilldelad könet pojke på BB men som är kvinna i själen och därför ofta väljer att klä sig i attribut som är klassiskt sk feminina och som ibland men inte alltid skaffar tuttar eller vagina). Din pappa kanske helt enkelt var utlädd till en viss kvinna? Isf är det såklart ok. Men att ”klä ut sig till transa” är både kränkande i handling och i ordvalet tyvärr. Fattar att du absolut inte menar att förminska transkvinnors lidande osv men för framtiden kanske du helt enkelt kan säga attribut farsa bar drag. :)

  Oj 2017-10-11 12:48:42
  Svara
  • Svar på Ojs kommentar.

   Bra formulerat! Högg till i magen direkt när jag läste ”transa”, känns lika hemskt att se skrivet som n-ordet….

   Hanna 2017-10-15 04:22:07
   Svara
  • Svar på Ojs kommentar.

   Utlämnad = utklädd*, attribut = att din* ursäkta stavfelen

   Oj 2017-10-11 12:50:00
   Svara
Petra Tungårdens webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Lifestyle
Mitra Javadi
Hälsa
Joanna Swica
Home
Jannike Ebbing
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Sara Che
Lifestyle
Sophia Anderberg
Lifestyle
Evelina Andersson
Mode
Paulina Forsberg
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Cassandra Lundgren
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Mathilda Weihager
Lifestyle
Cassandra Klatzkow
Lifestyle
Fanna Ndow Norrby
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Imane Asry