Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Shop My Favorites

SE ALLT

”Egentligen är det sjukt att det är tjejer som ska kämpa för feminism. Efter all skit de utsatts för, borde de inte bara förtjäna att sitta i soffan och kolla Netflix medan vi killar rensar upp i svinträsket?”

Me-Too
Tror ingen har undgått #MeToo som spridits som en löpeld över hela internet efter att kvinnor vågat berätta om sexuella övergrepp och trakasserier. Jag tror nästan alla av oss befunnit oss i en situation när det andra könet skridit över gränsen. Jag har själv minnen från när jag var i tonåren och det trampades över rejält av en person. Vissa situationer och lägen som jag först i vuxen ålder förstått inte var acceptabla eller normala att kräva eller övertala en till. Fragment av minnen som fortfarande tränger sig på. Beslut som fick mig att känna mig liten, undergiven och viljelös.

Jag är så otroligt stolt över alla kvinnor som berättar sin historia och som vågar sätta ner foten – nu får det fan vara nog. Som vågar ta tillbaka och äga sin berättelse, äga sin sanning, som helt enkelt vägrar att leva i förnekelse och tystnad.

Jag har sett hur det tyngt en av mina bästa vänner. Hur det bubblar upp till ytan, när det inte går att trycka ner längre. Oftast när du är onykter och inte kan hålla tillbaka känslorna. När det blir för jobbigt. När minnena rinner över dig och du vill svälja orden, men det är som en spya som motvilligt måste upp.

Det gör mig så fruktansvärt förbannat.

Att någon bestämt över din kropp – över din vilja.

Att någon tagit sig friheten att påverka ditt liv, din framtid, dina minnen, dina rädslor, dina relationer och dina drömmar.

Jag vet hur mycket ångest du har haft för att berätta just din story.

Jag vill bara säga att jag är så jävla stolt över dig. Du hade inga planer på att berätta. Du har knappt bearbetat det själv. 

Men jag är stolt över alla röster världen över som plötsligt fick just dig att våga.

Stolt över din röst som kommer få någon annan att våga. 

Stolt över att det känns som en lavinartad snöboll som äntligen är i rullning mot något ännu större.

Har ni sett kortfilmen: ”Ta mig” som Crazy Pictures gjort? Kom och tänka på den när jag skrev inlägget. Älskar de här killarna. De har gjort massa bra och viktiga kortfilmer om könsroller, miljön, aktuella samhällsfrågor – men på ett roligt, men framför allt målande sätt. Så briljant.

Se den. Se alla deras filmer.

En killkompis skrev ett långt inlägg på FB. Men jag snor bara hans grand finale och avslutar inlägget med det.

Om du har en kompis på fejan som skriver typ “buhuuu man kan inte dra alla män över en kant.”, be dem fara åt helvete. Den personen tar upp rampljus från allt som är viktigt. ALLA vet att det inte är ALLA män som övergreppar sig på tjejer. Så håll käft och gör nått konstruktivt för tjejerna istället.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
 • Så bra film! Jag tänker varje dag på hur hjärntvättade vi alla är med hur vi ska bete oss och hur män beter sig. Tråkigt och läskigt men känns bra att vara lite mer medveten varje dag. Skratta inte åt det där dumma skämtet som egentligen bara förnedrar kvinnor.

  Ellinor 2017-10-20 23:49:02
  Svara
 • så bra inlägg!!!

  n 2017-10-20 06:04:05
  Svara
 • Så bra! Älskar den här urkraften. Känner mig så stark när alla reagerar och säger ifrån.

  Och bra kortfilm!

  Amanda 2017-10-19 16:45:53
  Svara
 • Systerskapet <3

  alex 2017-10-19 15:45:14 http://www.alexaaaa.blogg.se
  Svara
 • Så bra, så rätt!

  Mikaela 2017-10-19 10:39:18
  Svara
Petra Tungårdens webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!