Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Shop My Favorites

SE ALLT

FRÅGESTUND

FamiljenIgår åt vi middag hos pappa med hans tjej Annika och alla hennes barn plus respektive. Hon har också fyra barn från sitt tidigare förhållande. Så det var full ös. Så sjukt att hennes barn var exakt lika gamla som vi var. 

God morgon babes! Imorse var jag på jobbet redan 07.30 – har massa saker jag måste få klart idag så det är bara att gasa. Ska bli så skönt när allt äntligen är inne. Kommer nog kännas som en sten som släpper från mitt bröst, det är så mycket saker jag skjutit på som jag äntligen kommer kunna stryka från min to-do-list. Och ikväll ska jag boka in inspelningar för min nya youtubeserie. Jag tror det kommer bli så bra – en salig blandning av mode, inredning, roliga historier och starka personligheter.

Men nu till inläggets syfte. Jag tänker att vi ska börja med en frågestund i veckan, det är så många kommentarer som jag ibland missar när det kommenteras i gamla inlägg.

Så väljer jag ut några frågor varje vecka –so hit me!

Kommentera loss så ska jag försöka svara på allt!


En av Annikas döttrars kille är från London. Så pappa skulle hålla ett välkomstal på engelska och sedan skulle han säga något om alla barn. Efter var det Annikas tur att göra samma sak. Alltså herregud, haha. Kändes som om att jag var 14 år igen och tog fram skämskudden. Men fyllt av kärlek – och felaktiga uttal, haha!  

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
36kommentarer
 • Undrar om du kan berätta vilka dina främsta inredningsinspirations-källor är :) Gärna konkreta tips som vilka inredningsbloggar/tidningar/instagramkonton/youtube-kanaler/böcker/annat du läser/följer? =)

  Lily 2017-11-25 17:26:17
  Svara
 • Hej
  Alltid roligt kika in på din blogg, min fråga är hur det blivit med din mage? Har själv ibs och det förstör så mycket socialt och blivit ett problem för mig att livet är jobb och ha ont i mage. Hur hanterar du din ?

  linda 2017-11-24 16:33:05
  Svara
 • Kul med frågestund lite mer ofta:) Berätta mer om bröllopet och hur ni planerar och drömmer kring det:) Berätta 3 saker vi inte vet om dig (alltså inte typ tråkiga saker). Vad jobbar dina syskon med? Vilket är ditt nr 1 i skönhetstips? Vad är du och Marcus mest oense om i erat hem? Tack för superblogg! Trevlig helg!

  Åsa 2017-11-24 14:22:56
  Svara
 • I somras bar du en turkos/leopardmönstrad klänning. Vi var flera som undrade var den kom ifrån.

  Malin 2017-11-23 18:10:58
  Svara
 • Hur gamla är alla dina helsyskon? Dom på bilden alltså om jag förstått det rätt :)

  Anonym 2017-11-23 16:46:16
  Svara
 • Vad har hänt med din å linns podd? Har ni lagt ner den? :(

  Emma 2017-11-23 14:49:49
  Svara
 • Hej!
  Kan man ha sammets gardiner i ett kök? vill verkligen ha gardiner från tak till golv.. men alla tyg affärer här i göteborg rek panel gardiner och det känns så 98…

  Hur långt ut skall gardinskenan gå från fönsterkanten?

  kraaaam

  Lovisa 2017-11-23 12:51:39
  Svara
 • Hej! Hur länge planerar ni att bo kvar i er nuvarande lägenhet? Misstförstå mig inte, den är HELT fantastisk. Bara nyfiken på hur tankarna går. Hus? Större lägenhet? Renovera igen?

  Elin 2017-11-23 10:58:07
  Svara
 • Hej, jag har alltid haft en fundering gällande jobbet som stylist och hur det går till när ni lånar kläder/smycken/väskor osv.
  Lånar du från butik eller hos ett kontor? Lämnar ni sen tillbaka till butiken? Min fundering är väl om jag köper saker i butiken som kan ha burits av andra under fotografering eller liknande haha! Du skriver ju ibland att du bär kläderna som är till låns och sen lämnar tillbaka sakerna.
  När du köper loss, betalar man fullpris då?
  Vad händer om ni skadar eller smutsar ner kläderna?
  Måste vara sjukt svårt att inte köpa typ ALLT man får låna hem :)

  Sen vill jag bara tack för en peppig och härlig blogg, vi är jämngamla och jag har följt dig sen SheCity tiden och när vi båda gick på gymnasiet, känns som att du är en nära vän liksom :) KRAM till dig!

  Mia 2017-11-23 09:25:05
  Svara
  • Svar på Mias kommentar.

   Nu kanske Petra svarar på detta men om inte vill jag bara snabbt säga att kläder oftast lånas från ett presskontor. Dessa kläder ska inte säljas eller så utan använda just i sådana sammanhang som fotograeringar eller event. När hon säger lämnar tillbaka menar hon då till kontoret inte till en butik så som vi gör.

   Kram

   Mikaela 2017-11-23 10:07:47
   Svara
 • Hej Petra! Skulle du säga att många i din bransch är tvångsmässiga i sitt powerwalkande och kontrollerande av maten?

  Linnea 2017-11-22 23:15:52
  Svara
 • Bästa vackra petra!! är en 27 årig tjej som precis som dig, dejtat extreeemt mycket! har alltid varit lätt att dejta tycker jag, har oftast träffat någon via någon gemensam bekant eller ute på krogen, eller i något annat sammanhang. Oftast brukar det gå bra i början, bli några dejter (allt från endast 3- upp emot 9-10), och dejtingspannet kan alltså ligga från allt mellan 3 veckor- 3-4 månader. MEN! Sen dör det ut. Stoltheten hos mig gör att jag kanske inte vågat ställa killar mot väggen/vågat ställa krav på vad jag önskar och vill ha, i kombination med att jag ibland faktiskt inte vet vad jag vill (alltså jag vet inte om jag verkligen vill ha något mer seriöst med den personen) Summan av kardemumman är att det aldrig blir något av någonting. Jag dejtar, börjar om, sen rinner det ut, och sen börjar det där hjulet om och om igen. Är det en skyddsmekanism man bygger upp, att man går innan den andra går? Jag är en sån som tror att om en kille verkligen vill ha en så hör han av sig, och då kanske det inte är så konstigt att jag inte ställt någon mot väggen, utan att det blir att jag mer accepterar att ”okej, den här killen har tappat känslor”? Men jag börjar alltså bli extremt knäckt av att det aldrig blir något med någon! Hur tänker du kring allt det här? (Har ju förstått att du har haft en lång singelperiod bakom dig) tacksam för dina tankar kring det här, PUSS! ps. du verkar va världens härligaste tjej!!

  Lisa 2017-11-22 22:51:05
  Svara
 • Hej!

  Hörde din podd med Daniel Redgert. Du pratade om att du gör botox med jämna mellanrum i kindbenen för att få glow, om jag förstod rätt. Vem gör du det hos? Kan du berätta lite mer :-)

  O 2017-11-22 22:26:43
  Svara
 • Skriv om mer skönhet/smink:) Tipsa om favoritsminkprodukter!

  I 2017-11-22 21:08:48
  Svara
 • Tipsa om bra casual första-dejten-ställen!😊 Eller saker man kan hitta på!

  Anna 2017-11-22 21:06:33
  Svara
 • Hej Petra,
  hur gör man för att få ett bättre självförtroende? Och hur blir man ett socialt geni?
  Jag tycker du verkar så stark och härlig som person, och att du verkar vara en fena i sociala
  sammanhang så jag undrar om du har några råd.

  Carolina 2017-11-22 20:37:19
  Svara
 • Kan du snälla göra ett inlägg med alla dina favorit-solglasögon och var de kommer ifrån? Ibland skriver du inte ut varifrån de kommer när du lägger upp outfits. Hade varit kul med ett samlat inlägg. Kram!

  Nathalie 2017-11-22 20:32:50
  Svara
 • Vad är dina måsten att ha hemma i kylen/frysen?

  Sofia 2017-11-22 19:54:34
  Svara
 • Hej Världens bästa! Jag vill höra mer om Adoore, hur det kom till, vem som kom på idén och hur allt känns nu när det är lanserat? Det känns inte som att vi fått en ordentlig genomgång, utan bara lite hintar hit och dit. Så gärna ett inlägg om detta :)

  Kram!

  Hanna 2017-11-22 15:21:05
  Svara
 • Tips på dag-och nattkräm?
  Vilken foundation använder du?
  Bästa tipset att återfukta huden?
  Var tar du botox?

  Alice 2017-11-22 14:53:19
  Svara
 • Vem är din allra best friend? känns som alla är det, svårt att hänga med

  Alex 2017-11-22 14:52:12
  Svara
  • Svar på Alexs kommentar.

   Jag skulle också helt omöjligt kunna välja en av mina vänner och sätta den högst upp i nån sorts lista. Varför måste man det? Alla ens vänner är olika och kanske olika viktiga i olika situationer eller perioder. Jag har många bästisar :)

   Mikaela 2017-11-23 10:15:09
   Svara
 • Vilka är dina 5-10 basplagg i garderoben som du inte skulle kunna tänka dig att leva utan? Vad använder du dig av för sminkprodukter till vardags?

  EMMA 2017-11-22 14:24:26
  Svara
 • Hejsan! Innan du träffade Markus har du tidigare sagt att du var ”supersingel” hur länge som helst. Du måste under dessa åren dejtat väldigt mycket, jag undrar därför vilka som är dina bästa dejtingtips?

  EMMA 2017-11-22 14:22:15
  Svara
 • Hej! Skulle vara kul att höra mer om era bröllopsplaner :) Vad tycker du/ni är det viktigaste med bröllop? Och vad du gillar för bröllopsstil, bohemiskt/lantligt/herrgårdsbröllop osv!

  Ida 2017-11-22 14:06:34
  Svara
 • Kan du ge en recension om hudbehandlingarna du har gjort? Som tex ta bort mörka ringar under ögonen? Hur många gånger har du gjort den behandlingen och vad är resultatet?

  Sofia 2017-11-22 13:16:58
  Svara
 • Haha alla historier om din pappa alltså x)

  Jag vill jättegärna höra om planen för podden! Saknar den!

  Li 2017-11-22 12:34:07
  Svara
 • Hej petra!
  Vill bara säga tack för en härlig blogg, som du lyft ännu mer senaste tiden!

  Li 2017-11-22 12:07:13
  Svara
 • Hej Petra! Du som ar sa social och framat, kan du ge tips till oss som vill bli battre i sociala sammanhang / fa mer sjalvfortroende? Sjalv finner jag det jattejobbigt att ga pa fest eller en stor middag for jag kan liksom inte det har med ‘smaprat’. jag kommer inte pa nagot bra att saga, tanker alltid att personen sakerligen helllre skulle prata med nagon annan an mig etc… Sa tips fran dig som verkar vara naturligt bekvam i sociala sammanhang vore valdigr uppskattat!

  Sandra 2017-11-22 10:40:13
  Svara
  • Svar på Sandras kommentar.

   Inte svar från Petra, men eftersom jag också haft svårt för småprat (pga. introvert) och faktiskt blivit bättre på det kan jag tipsa om att öva, öva och öva. Utsätt dig för sammanhang där du får småprata och fundera ut saker du kan prata om redan innan. Folk är ofta så upptagna med att analysera sig själva att de märker mycket mindre än du tror att du känner dig obekväm så försök att inte tänka så mycket utan bara köra. Efter ett tag går det faktiskt lättare. Jag kommer själv aldrig bli en expert på småprat eftersom det går emot min personlighet, men man kan i alla fall öva upp sig så att det känns mindre jobbigt! Lycka till.:)

   Linda 2017-11-22 11:07:50
   Svara
   • Svar på Lindas kommentar.

    Hatar när folk skyller saker på ”det är inte min personlighet”! Det är inte som att det är hugget i sten, vill man ändra något hos sig själv så går det. Är bara att bestämma sig och träna på det och köra på. Men om man inte vill ändra sig så är det såklart svårt… och när jag ändå är igång så är inte introvert/extrovert kopplat till social förmåga utan har att göra med var man hämtar inspiration ifrån, om det är från yttre intryck man får inspiration eller inifrån sig själv. Därför är det vanligt att extroverta går på fler events och är ute mer för det är då de får idéer medan introverta kan vara som mest kreativa i ett tyst rum ensamma till exempel. Men finns många introverta som är sociala och har många vänner.

    Anna 2017-11-22 21:15:51
    Svara
 • Hej,
  älskar din blogg!

  Här kommer lite frågor:
  – vad gör du helst en lördag?
  – vad tycker du alla bör ha i sin garderob?
  – Kommer ni anställa till adoore?
  – Vad är ditt bästa tips för att få mer energi och ta tag i saker som man måste göra?
  – Bästa hälsotips?
  – vårens trend?

  daniella 2017-11-22 10:32:36
  Svara
 • Vart kommer den ”rosa” mattan ifrån? Är det Classic collection?

  Sarat 2017-11-22 10:23:14
  Svara
 • Hej!
  Jag är inne på att beställa en soffa från melimeli. Jag undrar om ni är nöjda med er? Eller om du kan komma med andra tips på snygga soffor :) modell och färg gärna :)

  Anna 2017-11-22 10:22:04
  Svara
 • Tack för en bra blogg. Älskar din inredningsstil. Har ni gått i tankar på skaffa ett nytt projekt? Blir det giftemål nästa år? Skulle du kunna tänka dig skaffa barn innan giftemål? Vad önskar du dig i julklapp? Vad blir ditt nästa stora köp? 😊

  Nathalie 2017-11-22 10:08:42
  Svara
 • Älskar när du berättar historier om din pappa!

  Hanna 2017-11-22 09:48:40
  Svara

senaste från Mode

Petra Tungårdens webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Home
Andrea Brodin
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Susanne Barnekow
Mode
Paulina Forsberg
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Ida Warg
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Foodjunkie
Mode
Fanny Ekstrand
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Marie Serneholt
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Fannie Redman
Man
Niklas Berglind