Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Shop My Favorites

SE ALLT

Mina Sminkhemligheter

Jag vet att flera av er varit nyfikna och frågat hur tusan jag sminkar mig? Och vilka produkter jag använder när jag gör just det. Nu kan ni se min sminkrutin steg-för-steg som jag gjort i samarbete med Åhléns. Åhléns city i Stockholm är nämligen mitt go-to place när det kommer till skönhet. De har nämligen allt under ett och samma tak. Både större som mindre aktörer – i alla prisklasser. Det gillar jag, att det inte bara är det klassiska basutbudet. Såklart är det mina egna favoriter som jag själv använder i filmen.

Jag är en riktig beuatynörd som älskar att prova nya produkter, däremot så har nog själva proceduren sett typ likadan ut sedan tonåren. Kanske lite med contouring nu då – i och med svallvågorna från Keeping it up with Kardashian.

Som ni vet är jag en antingen eller person i det mesta. Detta beteende går såklart igen i min sminkrutin. Så antingen fläskar jag på med hela artilleriet eller så går jag i och princip osminkad (läs: måndag och tisdag). I den här filmen gör jag såklart en variant på det förstnämnda.

Det var lite svårt att sminka sig i en minispegel, haha. Ser också väldigt lila och gul ut – så ni får ha överseende med det. Sedan undrar jag vad tusan jag gjort med min hals. Men jaja, nu har jag sagt det, haha. Sedan vill jag bara förtydliga att jag såklart inte menar att By Terry pudret ”täpper igen porerna” utan det jag menar är att man får en porslinsjämn yta alltså borttrollade linjer och porer.

Har ni några frågor om min skönhetsrutin? Kommentera så lovar jag att svara!

Hoppas ni gillar videon <3

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
43kommentarer
 • Hej Petra! Vad använder du dig av för ansiktsvård? du har en sååååån grym glow <3

  Sofia 2017-12-30 23:25:27
  Svara
 • Hej!

  Jag undrar vart du tatuerade dina ögonbryn någon stans? Är du nöjd? Hur många gånger har du behövt fylla i dom efter? När gjorde du det?

  Jag undrar också vart du gör dina fransar? Asså wow!! Det är så otroligt vackra precis som du.

  Jag älskar din energi!

  Alicia 2017-12-28 02:32:56
  Svara
 • Så härlig video, älskar den! Tack för fina sminktips, kul att få till det lilla extra när det vankas fest❤️ Kan bara hålla med dig angående Clarins läppglans, absolut den bästa på marknaden, ska köpa fler & blanda. Åh bry dig inte om alla negativa människor som skriver massa skit, du är underbar! God jul!

  Kikki 2017-12-24 08:07:06
  Svara
 • Härligt se hur du sminkar dig,bra produkter som man känner igen & nya man blir nyfiken på! Synd en så fin tjej känner behov för så mkt fillers & botox..ansiktet är som en sten!!!!

  Silva 2017-12-23 12:46:35
  Svara
 • Hej Petra ! Ett tipps, i denna video hade det varit perfekt att nämna dina skönhetsingrepp, blir lite som elefanten i rummet, när du pratar om dina skönhets hemligheter och inte nämner det mest uppenbara, all botox och fillers

  Sofia 2017-12-23 10:49:38
  Svara
  • Svar på Sofias kommentar.

   Elefanten i rummet?! Det där står helt och håller för dig och var inte något jag ens tänkte på när jag såg videon. Det enda relevanta i den här SMINKvideon var ju det hon sa om lösfransarna.

   Det är ju heller inte så att hon hymlar med att hon tar botox och när det gäller fillers kan du väl bara själv jämföra med gamla bilder.

   Maja 2017-12-23 12:11:52
   Svara
 • Jag tycker du är superhärlig!

  Undrar en sak! Har också By Terry pudret men gillar även glow som du så jag har slutat med det då man ju blir så matt.. hur använder du det samtidigt dom du vill ha glow?

  Sara 2017-12-23 10:10:22
  Svara
 • Jättehärlig video! Orkar aldrig kolla klart långa sminkvideos så tyckte denna var helt perfekt! Blev inte riktigt klok på vad det var för skugga du använde i globlinjen? Var det också från Lancome-paletten? :)

  Fanny 2017-12-23 07:21:37
  Svara
 • Vilken härlig människa du verkar vara! Bjuder på dig själv. Har nog aldrig kollat klart en sminkvideo innan, sådana är totalt ointressanta för mig, men fortsatte titta för att du var så rolig :)

  Frida 2017-12-22 23:47:28
  Svara
 • Vad bittra folk är! Tycker inte att hon ”stressar”, möjligtvis känns hon lite nervös/ovan, det är ju en annan sak att sminka sig i en video för Åhlens än att prata i sina InstaStories… Hon har kanske bara fått ett antal minuter på sig att göra videon dessutom(?). Bloggen är hennes jobb, var glada för att Åhlens ville sponsra videon annars hade ni kanske aldrig fått/hon hade inte prioriterat att göra en sminkvideo! ”Hinner knappt se produkterna” What, de visas ju nedanför videon!? ”Oklart att lägga concealer innan foundation” Att lägga concealer innan foundation gör att det blir bättre struktur & ”rätt” färg på huden, annars kan concealern synas i både färg och yta. Vilka knäppisar det finns alltså… Jag tar inte Petra i ”försvar” för att det är just hon, utan för att ni inte har rätt att klanka ner på henne – hon är inte skyldig er något.
  Till Petra: Kul att se hur du sminkar dig. Kram

  Nathalie 2017-12-22 22:09:55
  Svara
 • men shiiiit vad griniga folk är! du får inte ta åt dig! petra du är assnygg, asrolig o sminkar dig asbra. gillar att videon är lite chill o inte stelt filmad i studio!

  ullis 2017-12-22 22:06:25
  Svara
 • Petra! Känner så mycket kärlek för dig efter att ha sett den här videon! Alltså, det framgår ju av dina textinlägg att du är en härlig person men nu får man se exakt hur superhärlig du är. Du har sån smittande energi och utstrålar sån glädje, blev genuint glad av att se dig stråla framför kameran! <3 Skit i alla negativa kommentarer Petra, du är GRYM!
  (Ps. Skulle älska att se dig göra en video som visar enbart hur du contourar dig, när jag gör det på mig ser det alltid ut som jag bara dragit en massa bruna och begie streck i ansiktet, haha!)

  Rebecka 2017-12-22 20:57:02
  Svara
 • Tack för en efterlängtad video! Tyvärr måste jag säga att jag blev väldigt besviken, för har alltid tyckt att du är så jäkla snygg och sminkar dig så himla fint, och har sett fram emot att få lära mig dina hemliga knep!

  MEN, efter att ha sett videon inser jag att vi sminkar oss i princip exakt likadant, och jag blir ändå inte i närheten av lika snygg som dig! Haha alltså näe! That moment när man tappar hoppet! ?

  Men tyckte iaf att videon var sjukt härlig, älskar din personlighet, blir så glad av att se och höra dig! Underbar energi! Sluta inte göra videos!

  Petra2 2017-12-22 17:35:43
  Svara
 • Jag måste säga att jag älskar den här videon och håller inte alls med de som kritiserar dig!! Du utstrålar världens härligaste energi!

  Ulrika 2017-12-22 15:31:46
  Svara
 • Hej Petra! Jag vet inte om du läser alla dina kommentarer men mitt tycke är att du får oförskämt mycket hård kritik för det mesta du gör. Detta är första gången jag lägger en kommentar någonsin och jag vet egentligen inte vad jag vill säga. Jag vill nog ändå börja med att vräka ur mig att jag helt ärligt älskar dig. Det finns ingen som inspirerar mig så mycket som du. Blir så peppad varje gång jag tittat in här. Snälla sluta aldrig med det du gör. Du är fantastisk!

  Kajsa 2017-12-22 13:20:29
  Svara
 • Skithärlig film ju ☺️ Tycker du bjuder på dig skälv och jag skraffera flera gånger. Kul!

  Kanske inte väääärldens bästa sätt att sälja dessa produkter men väl underhållande ☺️☺️

  Rebecka 2017-12-22 10:54:53
  Svara
 • Du är ju så härlig, tack för bra tips :)

  Karin 2017-12-22 10:52:52
  Svara
 • Petra! Du måste ha dom hårdast dömmande bloggläsarna! Tittar in hos dig rätt ofta och läser, tänker att vi är helt olika men att du är så bjussig och generös att jag förtrollas av dig ändå. Men så läser jag kommentarer som du får, som i det här inlägget och funderar, var är alla bjussiga och generösa läsare? Ser hårt dömmande. Några få peppande. Hoppas att du inte tar åt dig. Att du njuter av din kärlek och ditt höga tempo genom livet med vänner kreativitet och utmaningar. Vill lyfta dig! Peppa dig! Du är en mycket inspirerande människa!

  Lisa 2017-12-22 08:55:52
  Svara
 • Tycker att du är grym Petra! Jag sminkar mig knappt (är brunett med ganska mörka drag så ser lätt ut som en transvestit med smink haha) men älskar hur du bjuder på dig själv! Dessutom gör du din sminklook riktigt bra. U go xx

  Matilda 2017-12-22 07:20:09
  Svara
  • Svar på Matildas kommentar.

   Väldigt bra, nja..Hyperstressad och halv seriöst. Har alltid undrat varför det ser ut så fläckigt i pannan och kinderna och det förklarar ju saken när du kör brunpuder som en 3a. Du blir väldigt blek runt ögon mm. Har alltid trott det varit ljuset som gjort det.

   Petra 2017-12-22 07:34:17
   Svara
 • Alltså förlåt men Åhlens, inkomeptensen hos Petra när det gäller smink skrämmer mig. Hur ni kan välja en bloggare som 1 inte kan sminka sig som en make up artist 2 extremt bristnade hygien, detta syns både i petras bilder hur hon hanterar sin smink och det där mascara förpackningen växer det saker i… 3 hysteriskt talspråk, speedad. Så många fel så lite tid. Välj någon som kan smink istället och låt Petra göra reklam för lampor och sånt som hon är bra på :)

  till Åhlens 2017-12-22 00:42:24
  Svara
  • Svar på till Åhlenss kommentar.

   Kul att du klagar på Petra till Åhléns när det är Åhléns som ansvarar för det som håller låg kvalitet i videon, nämligen själva videon. Petra gör sitt jobb svinbra; hon sminkar sig som hon brukar vilket är hennes uppdrag för videon och hon är sig själv vilket är hela poängen med hennes medverkan så klart. Åhléns borde inte ha snålat utan skickat en professionell filmare. Det är ljussättningen och foto som är dåligt i videon – inget annat.

   Petra du är en superhärlig person och enligt mig gör du dig superbra att prata på film. Jag arbetar bla som regissör av film och din personlighet når verkligen ut. Fortsätt bara köra på och vara du.

   Det är synd att så många missunsamma och osäkra människor tar varje chans att hugga på folk som är mer framgångsrika än dem.

   Gott nytt år!

   A 2017-12-28 19:11:39
   Svara
  • Svar på till Åhlenss kommentar.

   Haha, herregud : ) Jag är inte en make up artist. Aldrig påstått det heller. Så här sminkar jag mig, det är ju hela syftet med videon? Om du vill kolla på ett proffs så får du väl kolla på youtube.

   Petra 2017-12-22 15:56:00
   Svara
  • Svar på till Åhlenss kommentar.

   Herregud vilket otrevlig kommentar, så onödigt! Tänk om du hade fått sån feedback på ditt jobb?

   Tove 2017-12-22 13:26:47
   Svara
   • Svar på Toves kommentar.

    Det kommer jag absolut göra! Jag är själv make up artist och känner mig personligt hånad när sånt här kallas för sminktips… Petra är bra på inredning och borde verkligen satsa på det!
    men så många sminkmissar i denna video att det blir för mycket att orka titta på. Läsarna förtjänar tips av proffs inte hobby bloggare

    Till Åhléns 2017-12-23 20:01:43
    Svara
  • Svar på till Åhlenss kommentar.

   Men då kanske du ska vända dig till Åhlens med dina synpunkter istället för att skriva dem här i kommentarsfältet. De har säkert någon form av klagomålshantering. Tycker detta var ett fruktansvärt otrevligt otrevligt inspel som inte innehåller någon konstruktiv kritik för fem öre och det är rent utav elakt. God jul

   Katarina 2017-12-22 09:03:55
   Svara
  • Svar på till Åhlenss kommentar.

   inkompetensen* Auto correct sorry :)

   Till åhlens 2017-12-22 00:43:02
   Svara
 • Tja,
  Måste hålla med alla andra att detta va nog den sämsta videon jag sett! DU e ju grym på sminka dig, varför inte bara göra en grym video lugn o ro! Alltså en egen? Alla dina följare vill ju ha en? Måste de vara ett samarbete ? Bara en ärlig video!

  Tar en kväll att ordna :) vi har ju bett om de sååå långe! Gör en ordentlig video vore så tacksamt till alla fina följare !

  Mkt besviken på denna video! Buuu

  Alex 2017-12-21 21:55:39
  Svara
  • Svar på Alexs kommentar.

   Du önskar ”en ärlig video”? Hon visar ju t o m sin gamla hm-mascara, kan det bli mer ärligt? Ni har önskat en video på hur Petra sminkar sig och det är exakt det ni har fått!

   Maja 2017-12-22 10:01:34
   Svara
  • Svar på Alexs kommentar.

   Kolla caribybel, hudabeauty, nikkitutorials. dom som kan smink på riktigt. youtube är din vän :)

   till åhlens 2017-12-22 00:44:04
   Svara
 • Känns tyvärr stressad och rörig…. hinner knappt se produkterna innan du rycker till med händerna. Så besviken :(

  Linis 2017-12-21 21:44:25
  Svara
 • Kan du inte ge din anyårkläsningar tips!

  Sara 2017-12-21 19:29:47
  Svara
 • Tack!!! <3

  Josefine 2017-12-21 18:33:30
  Svara
 • Kändes så oklart att lägga concealer före foundation…och att lägga brunpuder är inte att contoura….

  Matilda 2017-12-21 18:00:13
  Svara
  • Svar på Matildas kommentar.

   Varför är det så konstigt? Det har jag lärt mig av make up artister på plåtningar? Haha : ) Måste det finnas rätt eller fel i allt? Det är väl resultatet som räknas?

   Petra 2017-12-22 15:58:01
   Svara
 • Är det ingen bloggerska som kan göra en lugn video utan musik och utan att vara så himla stressande? Ibland känns det som att ”pjuh då var det avklarat, NÄSTA SAMMARBETE!”

  Petra 2017-12-21 16:20:36
  Svara
 • Vilken härlig video!

  Josefine 2017-12-21 15:05:15 https://laserklinikensodermalm.se/
  Svara
 • Älskade videon! Fick så många bra tips från dig – tack :)

  Patricia 2017-12-21 14:27:05
  Svara
 • Så härlig video! *googlar Sensai foundation för den såg magisk ut*

  Johanna 2017-12-21 13:26:07
  Svara
Petra Tungårdens webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!