Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Shop My Favorites

SE ALLT

Gör saker som gör dig glad.


Det här året ska jag fokusera på saker som gör mig glad – och sluta upp att göra saker som jag inte vill, i situationer där jag faktiskt har ett eget val. Jag kan vara rätt konflikträdd och har ibland svårt att säga nej. Det är nästan som att jag känner en överdriven ängslan när jag ska avsluta något – att den andra personen ska bli ledsen eller besviken. Det har blivit så mycket bättre senaste åren och jag försöker verkligen jobba på den sidan. Det är inte det att jag inte har skinn på näsan, utan mer att jag känner en skyldighet inför folk. Vet inte riktigt vad det bottnar i.

Det hade egentligen ingenting med det här inlägget att göra, förutom det faktum att rida är något som i högsta grad gör mig helt bubblande lycklig. När vi närmade oss stallet kändes det som när jag gick i skolan och studsade in i matsalen för det visade sig vara pannkakor med grädde och sylt till lunch.

När jag hoppar upp på hästryggen så är jag hundra procent närvarande. Exakt samma ”stänga ute världen och bara vara i nuet” känsla hade jag när jag surfade i Costa Rica. Det finns ingen tid, inget rum. Det enda som hörs är vågorna som skvalpar mot din bräda och ditt enda fokus är att fånga den perfekta vågen. Helt plötsligt har det gått fyra timmar och du vaknar upp ur din dvala och undrar när stranden fylldes med barnfamiljer och hundar, den var ju nyss tom.

Många säger att de upplever den sinnesnärvaron när de yogar, men då tänker jag istället på precis allt. Tycker nästan att det är svårare att parera tankarna då.


Dasha började gå på ridskolan redan för ett år sedan. AP Ridutveckling ligger typ 20 minuter från stan med bil, så det blir ju ett litet projekt men det är väl investerad tid. Eftersom både jag, Mira, Fingal och Sara är gamla hästtjejer så frågade vi om vi fick haka på. Så nu är vi en liten ridgrupp som kommer rida tillsammans på tisdagar.

Känner redan att detta är ett riktigt bra beslut, var lite tveksam eftersom det ändå tar runt tre timmar varje gång.


Jag fick rida en svart hingst som heter Goliath.


Spana in puddingen. Så ståtlig häst. Jag känner att jag och Goliath kommer bli ett riktigt radarpar.

Vad kallt det var i stallet. Trodde mina fingrar skulle trilla av under lektionen. Jag kittade upp mig med nya ridbyxor, skor och hjälm idag – men glömde handskar. Dock lyckades jag köpa ett par tok för små ridbyxor, de gick verkligen inte att knäppa som tur var hade jag träningsbyxor på mig så de fick gå an.

Häst är bäst. Jag gick på ridskola när jag var yngre, alltså vi pratar för typ 18 år sedan. Sedan har jag mest ridit när tillfället funnits utomlands, så jag är ju långt ifrån erfaren ryttare. Det ska verkligen bli kul att lära sig mer men framförallt förbättra tekniken.


Jag och Carro spontanred när vi var på Palma därav våra chica outfits. Baddräkt och träningsbyxor.


Lyckoruset när jag galopperande i en guldglittrande solnedgång på Quasimodos rygg på andra sidan jorden i 25 graders värme kommer jag aldrig att glömma.


Åh, herregud minns ni när jag var med i TV4’s stjärnkusken?

Petra Tungården Rida
Då rörde det sig i och för sig om trav, något jag gärna hade gjort igen. Vilken adrenalinkick. Kommer aldrig glömma den gången jag fick köra mitt första race på Solvalla, snacka om pulshöjande aktivitet.

Petra Tungården Rida
Markus hade aldrig suttit på en hästrygg så när vi var i Vieques så lurade jag med honom på hans första premiärtur. Han och Paco blev vänner för livet.

Petra Tungården Rida

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
13kommentarer
 • Heja Petra! Hur gött känns det inte att investera i sig själv om det så är tid eller pengar det handlar om!

  Sofia 2018-01-15 01:09:07
  Svara
 • Känner så igen mig, är också skilsmässobarn och har ett extremt behov av att vara alla till lags och får dåligt samvete. Jag är på väg ur en utmattning och har själv tagit upp ridningen igen. Ren och skär eufori!

  Nicole 2018-01-10 15:49:29
  Svara
 • Typiskt skilsmässobarn att vilja ”pleasea” alla, är likadan själv. Men går att träna bort! Jag har en utmaning med mig själv att säga NEJ minst en gång i veckan utan att ändra mig efter eller få dåligt samvete, kan vara något på jobbet eller något socialt etc. Börjar faktiskt bli bättre på det. Dock är jag inte så konflikträdd.

  Anna 2018-01-10 15:21:51
  Svara
 • Var på Palma red ni? :)

  Sara 2018-01-10 11:40:59
  Svara
 • Det verkar såå underbart att rida!

  Josefine 2018-01-10 09:44:08 https://daystyle.se/
  Svara
 • Finns ingen bättre terapi än hästar, du måste verkligen vara i nuet. Har man haft en kaos dag på jobbet så försvinner allt så fort man är där ute. Sen ska jag inte sticka under stolen med att ibland så vill man hellre ligga kvar i soffan än att åka ut och mocka, eller hänga med kompisarna på nåt skoj eller resa under vintern. Men den känslan försvinner så fort du tagit in hästarna och får en varm mule i nacken. Eller när de är helt omöjliga ( speciellt unghäst ston som ibland beter sig som trotsiga tonåringar ), i nästa sekund så är de som änglar och man undrar vad som hände.

  Sandra 2018-01-10 08:31:58
  Svara
 • Goliath ägs av Magdalena Graf, hon inackorderar honom på AP mot att han får användas som lektionshäst. Inte första djuret hon ledsnat på och ”låtit gå vidare”…..

  Karin 2018-01-09 22:40:27
  Svara
  • Svar på Karins kommentar.

   Usch för såna människor :(

   M 2018-01-09 23:58:16
   Svara
   • Svar på Ms kommentar.

    Det är så lätt att döma andra människor….
    Ni vet ju ingenting om omständigheter kring varför?? Är helt säker på att hästen får så mycket kärlek och omtanke på stallet där han är nu?!

    Therese 2018-01-10 14:48:40
    Svara
 • är inte Goliath, Magdalena Graafs gamla häst? :-)

  Sanna 2018-01-09 21:33:34
  Svara
 • Jag har alltid tyckt att det ser så underbart ut att rida. Men hur fina jag än tycker att dom är så tycker jag att dom är så stora och otäcka! Tyvärr. Kanske skulle gå i terapi och bli en hästtjej. Så underbart att du hittat ditt sätt att bara i nuet och totalt medveten. Det är ju inte yoga för alla.

  Finurliga fröken 2018-01-09 21:22:44 http://finurligafrokens.blogspot.com
  Svara
 • Åh vad roligt! Dasha visste jag att hon red men inte att du också var gammal hästtjej. Häst är verkligen bäst, håller helt med dig – mår aldrig så bra som i stallet ❤️

  Cornelia 2018-01-09 20:55:16
  Svara
Petra Tungårdens webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!