No18 Makeover x Svenssons i Lammhult

No18 Office and Lounge Makeover Petra TungårdenFöre.

Nu ska ni äntligen få se den omtalade makeovern på NO18. Vi blev ju med nytt kontor i augusti, men fick flytta in först i september. Vi hade storslagna planer men kom inte så mycket längre än att byta färg på väggarna och ta ner de gräsliga gardinerna sedan kom livet och andra jobb mellan vår vision.

No18 Office and Lounge Makeover Petra Tungården
Innan var kontoret väldigt opersonligt, kallt och ja, inte så välplanerat.

No18 Office and Lounge Makeover Petra Tungården
Vi skulle även ta ett grepp om vår gemensamma lounge som vi delar med två andra kontor. Den var inte heller inredd, utan möbler hade mest ställts ut utan någon omtanke. Så vi frågade om vi fick göra om den med, innan de satte tänderna i den. Mest för att vi tycker att det är så kul 0ch det vore snyggt om de gick hand i hand.

No18 Office and Lounge Makeover Petra Tungården
I loungen valde vi en närbesläktad släkting till Alcros Blåstång som jag har hemma i mitt vardagsrum. Både jag och Carro tycker den färgen gifte sig så bra till de bruna nyanserna.

Ryska Posten Allt i Allo
Inne på kontoret så höll vi oss till en ganska neutral sandfärg, för att lyfta stuckaturerna – men samtidigt behålla ljuset i rummet. Tack till Ryska Posten – Allt i Allo som kom målade om hos oss.

Studio-Svensson
Sedan höll jag och Carro ett event ute i Svensson i Lammhults nyöppnade butik i Sickla och då kom vi på den briljanta idéen att de skulle hjälpa oss inreda kontoret. Så bara någon vecka senare satt vi där i butiken och smed planer med deras inredare för Studio Svensson. De hjälper både privatpersoner som företag att få ordning på sitt hem eller kontor. Både jag och Carro har ju inrett en del eller Carro jobbar ju som inredningsstylist på heltid nu, men däremot har vi inte alls så bra koll på vad för material som fungerar bäst i offentliga miljöer och hur man ska optimera ytan på bästa sätt i kontorslandskap. Men något som de här damerna hade stenkoll på. Däremot har vi ganska starka viljor och vet vad vi tycker om – och mindre om.

Studio-Svensson
Men efter några vändor fram och tillbaka landade vi i ett upplägg som båda tyckte kändes rätt. Vi ville inte att stilen skulle särkskilja sig för mycket från resterande NO18, eklektisk med roliga former och utstickande material.


De lyckades till och med måtta in en liten lounge hörna inne på kontoret.

No18 Office and Lounge Makeover Petra Tungården
Eftersom jag och Carro hade bestämt oss för mörkbruna skrivbord som skulle matcha golvet hade vi inget annat val än att tillverka egna efter att ha sökt som galningar efter färdiga i rätt mått. Vi är väldigt lika när det kommer till jobb – vi ger oss inte. Så vi drog ut till Fredells där vi inte hade klarat oss utan Joachims hjälp. Vilken stjärna, tack för all hjälp. Älskar när man springer på vardagshjältar. Tror han stod med mig och Carro i en timme minst. Kram på dig om du mot förmodan skulle läsa detta.

Ryska-Posten-Allt-i-Allo
Vi hade fått för oss att vi skulle hinna bygga ihop och plugga alla skrivborden själva. Men insåg redan på morgonkvisten att det var kört och att vi jobbade mot klockan. Så vi ringde återigen in våra hjältar från Ryska Posten – Allt i Allo igen som pluggade skrivbord in på kvällskvisten. Herregud, vi hade aldrig någonsin hunnit utan dem. Jag älskar saker som går att lösa snabbt.

No18 Office and Lounge Makeover Petra Tungården
Mitt i allt anlände lampan från Luceplan som Annette på Studio Svensson propsat för som jag och Carro hade röstat ner. Så glad att hon lyckades övertala oss för den gör verkligen rummet idag.

No18 Office and Lounge Makeover Petra Tungården
Sedan mörkbetsade jag och Carro alla skrivbord. Eller okej Carro målade och jag slängde skräp tillsammans med Linn som hjälpte till.

Slänga-Skräp
Mycket tid gick åt att flytta saker, möbler och bära skräp.

No18 Office and Lounge Makeover Petra Tungården
Det enda vi inte lyckades få upp i tid var vår specialbeställda lampa från Örsjö.

Örsjö-Folkform
Den här bjässen ska dingla i taket inne i loungen. Men det behövdes stärkas upp innan vi kunde hänga upp den så ingen riskerar att få en 35 kgs lampa i huvudet på väg till jobbet.

No18 Office and Lounge Makeover Petra TungårdenFotograf: Jesper Florbrant

Skrivbord/Designat av Carro och mig. Rökig glasvas/Svenssons i Lammhult. Pall/Maze “Anyone”. Skrivbordslampor/Ikea “Stockholm”. Taklampa/Luceplan “Mesh”. Tavlor/Målade av min lillasyster Lollo. Grå skänk/Voice “Viti”. Hårdvaxsolja till borden/Osmo Terra

Visst blev skrivborden ändå bra? För ett hemmabygge iallafall!

No18 Office and Lounge Makeover Petra Tungården
No18 Office and Lounge Makeover Petra Tungården
No18 Office and Lounge Makeover Petra Tungården
No18 Office and Lounge Makeover Petra Tungården
Tavlor Elin Krönström

Äntligen lite förvaring på kontoret. Tanken är att alla ska få en hurts under sitt skrivbord sen, men de var slut i lager.  Men detta är iallafall en början.

No18 Office and Lounge Makeover Petra TungårdenMatta/JAB “Amaze matta”. Soffbord/Adea “Plateaue”. Fåtöljer/Adea “Bonnet”. Lampa/Flos “IC F1”. Vikvägg/Skapad av Carro, målad i färgen “Paviljong” från Alcro.

Något som verkligen blev uppskattat hos de andra på kontoret är vår nya lilla myshörna. Vi behövde verkligen mer möbler och textiler för akustiken. Det ekade väldigt mycket i rummet innan.

No18 Office and Lounge Makeover Petra Tungården
No18 Office and Lounge Makeover Petra Tungården
Soffa/Fogia “Tiki 3-sits”. Fåtölj/Fogia “Bollo”. Matta/JAB “Fame”. Soffbord/Won Poller. Piedestal/skapad av Carro. Tavlor/Caroline Walls. Karmstolar/Sibast No.8. Väggfärg/Alcro “Blåstång”.

Det här rummet fick verkligen sig ett lyft och blev så mycket mysigare. Golvet har ju väldigt mycket karaktär så det är ganska svårt att få till en skön oas men jag tycker ändå vi lyckades göra det mysigt och hängvänligt.

No18 Office and Lounge Makeover Petra Tungården
No18 Office and Lounge Makeover Petra Tungården
No18 Office and Lounge Makeover Petra Tungården

Just nu har Studio Svenssons ett specialerbjudande för er som läsare:

Boka tjänsten ”Rum” och få 2000 kr i värdecheck på köpet. Värdechecken erhålls efter andra konsultationen.

Erbjudandet gäller februari ut. Ange KOD: StudioPetraTungården i formuläret när du bokar.

Ni kan kan läsa mer om tjänsten här om ni är sugna – klick!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
17kommentarer
 • Åh vad fint del blev! Har letat som en galning utan att lyckas så måste fråga vart får man tag på torkat pampasgräs i Stockholmsområdet? :)

  Josefine 2018-03-17 16:59:47
  Svara
 • Hej! Jag undrar också vad det är för kulör på sandfärgen på väggarna inne i kontoret!?

  Klara 2018-02-23 14:52:07
  Svara
 • SÅ SNYGGT! Vart kommer ljusstaken som har de gröna stearinljusen (som står framför Elin Krönströms tavlor) ifrån? :D

  Sunna Lundgren 2018-02-16 17:49:23
  Svara
 • Asså shit!! Vilket drömkontor, så himla stor förändring och så mysig miljö!

  Kika gärna in på https://nouw.com/homeinterior

  Massor av inredning och inredningstips!

  Maja 2018-02-12 09:22:40 https://nouw.com/homeinterior
  Svara
 • Vad fint det blev!!!
  Jag har tänkt mycket på det här när jag läst runt i olika bloggar som delar det kontoret, när ni gör om sådär – delar ni som har en plats där på kostnaden och så får du och Carro fria händer? Eller får ni varorna sponsrade eftersom det är ett samarbete? Eller är det både och? Nyfiken på hur allt sånt där fungerar! :)
  Kram

  Sara 2018-02-10 15:02:21
  Svara
 • Wow så fint det blev!!

  IdaK 2018-02-10 13:29:04
  Svara
 • Hej! Vad fint det blev! Vad är det för fina kulor i fönstret som bildar typ en skulptur?

  Louise 2018-02-08 12:01:59
  Svara
 • Verkligen superfint! Så bra :). Jag ska ta efter många idéer. Vad heter betsen (både tillverkare och nyans) ni använt? Jag har nämligen gjort ett eget matbord som jag vill ha i exakt den nyansen :)

  Sandra 2018-02-08 11:27:17
  Svara
 • SÅÅ så fint! älskar den mörka betsen på skrivborden!

  johanna 2018-02-08 10:29:26
  Svara
 • SÅÅÅ fint!
  Var kommer den fyrkanten som är i spegelmaterial? Alltså på tredje bilden uppifrån om man räknar från bilden längst ned.

  Rebecca 2018-02-07 17:23:03
  Svara
 • Åh, skulle så gärna vilja veta fägkoden för sandfärgen ni målat med. Exakt vad jag har letat efter till min hall! Tack!

  Joelle 2018-02-07 15:11:25
  Svara
 • vart kommer de fina stråna från i vasen som står på golvet? :)

  Lina 2018-02-07 13:00:51
  Svara
 • Vart kommer dom snygga elementskydden ifrån?:)

  Ellie 2018-02-07 12:21:48
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!