Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Shop My Favorites

SE ALLT

Checka in på Tata Tulum, Middag på Mur Mur och Kojhäng på Bejuco.

Tata Tulum-3
Efter två nätter på Azul tog vi vårt pick och pack och begav oss till Tata som Forni hade tipsat oss om. Det låg bara ett stenkast bort från det andra hotellet.

Tata Tulum-3
Tata är nyöppnat prisvärt hotell. Som Forni skrev man får väldigt mycket hotell för pengarna. Dessutom är personalen här bland de charmigaste människorna jag träffat. De har alltid ett leende på läpparna och skrattar konstant. Jag och Markus har typ blivit bästis med alla i baren. Det är därför jag älskar mindre boutiquehotell, man bygger relationer. Man lär känna personalen, det blir mer som ens vänner. Jag älskar alla handgjorda trädetaljer.

Om ni ska bo här tycker jag att ni ska maila och säga att ni vill bo ocean front så försöker de fixa det. Säg också att ni vill bo på våning två eller tre. Vi bor på botten och det är också bra, men det är ju trevligare att komma upp en bit för då känns det som man bor i havet. Men vi bokade ju i sista sekund, så det var tokfullt.

Tata Tulum
Alltså frukosten här i Tulum. Jag har bestämt mig för att prova igenom hela menyn. Ofta är jag tråkig och äter samma sak alla dagar, men nu plötsligt händer det. Hittills har jag jobbat mig igenom: Sunny side up, Avocado Toast, Enchilladas, Omlett.

Tulum Mur Mur
En av kvällarna åt vi middag på Mur Mur som flera tipsat om. Du möts av en bar omringad av gungor så du kan gunga i dig drinken medan du väntar på ditt bord.

Tulum Mur Mur

Jag tror att jag valde helt fel rätt här. Jag fick en köttbit med typ 80 % fett vilket tydligen var rätten. Man skulle blanda fettet med köttet. Det var verkligen inte för mig, kunde knappt äta en tugga. Men det var nog jag som gjorde fel val.

Tulum Mur Mur
Tycker verkligen om min nya väska från Staud som jag köpte innan Thailand.

Mur Mur Tulum
Alla ställen ser ut som små bohemiska hippiehak med en triljon lampor och ljus.
Tata Tulum
Efter Mur Mur kollade vi i lite butiker och tog en drink innan vi åkte hem och la oss. Alla butiker är fyllda till bredden av linne, transparenta tyger, korgväskor. Jag hade gärna plockat med mig rubbet hem, dessvärre är det ruggigt dyrt. Bara en liten baddräkt går på två tusenlappar, rimligt. Men däremot kan man ju fönstershoppa och inspireras lite. Markus tycker jag är knäpp som vill kolla, även fast jag vet att jag inte har råd eller kommer köpa något.

Tata Tulum
Sedan blev det morgon igen. Jag har vaknat av mig själv 06.30 sharp varje morgon, typ på klockslaget.

Bejucohotel tulum

När klockan slog åtta begav vi oss till Bejuco en pärla som ligger lite undangömd som en kompis hade tipsat om.

Bejucohotel tulum
Vet inte riktigt vad jag gör med min mun, men älskar den här klänningen. Den åker med varje semester, älskar plagg man slipper ha bh i.

Bejucohotel tulum
När man slingrat sig in på en liten stig känns det som att man kliver rakt in i en saga. En öppen eld, så hyddor utrustade med små sittpuffar och ett litet bord.

Bejuco
Man kan alltså äta middag i tälten belägna precis vid havet eller bara ta en drink i sin lilla koja under den klara stjärnhimlen.

Bejucohotel tulum
Dock blåste det ganska mycket så jag och Markus valde att hoppa runt. Vi startade vårt bordhoppande med ett glas rött vid brasan.

Bejucohotel tulum
Sedan slog vi oss ner längst ner på stranden vid ett bord. Jag tycker det är ganska skönt att ”sitta ordentligt” när man äter.

Bejucohotel tulum


Sedan avslutade vi vårt besök med att krypa in i den här kojan och snacka strunt. Om jag någonsin äger ett landställe kommer en sån här svävande koja toppa min wishlist.

tulum bar
Av en slump gick vi förbi en bar där ett magiskt band spelade så vi smet in och lyssnade en stund.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer
 • Woow!! Beautiful like always!! Regards,
  Anita

  Anita 2018-02-26 12:01:48
  Svara
 • wow var kommer de vita byxorna från?

  anna 2018-02-26 11:31:09
  Svara
 • Åh , vilket mysigt ställe! Vart är det?

  Amanda 2018-02-25 11:21:09 http://nouw.com/milefjords
  Svara
 • Men alltså hur mysigt! Wow-faktor deluxe, njut och mys! <3 Kram Ida

  Ida 2018-02-25 07:50:42 http://www.idior.se
  Svara
 • vsg, en dos av verkligheten.

  http://www.newsweek.com/2016/12/09/tulum-mexico-corruption-murder-environmental-destruction-526929.html

  a. 2018-02-25 03:14:09
  Svara
 • Fina ni är, känns lite som om ni är på pre-honeymoon. Tulum står på min önskelista att besöka, dock en fråga, är det bara par som är där, el kan man typ uppskatta det i goda vänners sällskap resa, typ?

  LN 2018-02-24 21:29:35
  Svara
 • Oj så härligt det ser ut!

  Lovisa 2018-02-24 17:32:06 http://www.inredningbycadla.se
  Svara
 • Rätt världsfrånvänd när ett hotell där de billigaste rummen kostar 3 lax är prisvärd.

  Mick 2018-02-24 14:51:16
  Svara
  • Svar på Micks kommentar.

   Mick/ Prisvärt är ju inte synonymt med en låg kostnad utan snarare vad man får för pengarna. Det hotellet/rummen kanske är lika schysst som andra som går för det dubbla tolkar jag det som.

   Jos 2018-02-24 21:05:16
   Svara
   • Svar på Joss kommentar.

    Däremot kan jag tycka att det är lite lustigt att påstå sig inte ha råd att köpa en bikini när man pröjsar +3000kr natten för ett Hotelrum.

    Jos 2018-02-24 21:09:52
    Svara
 • Du verkar ha det härligt! Har du någon ångest när du är på solsemester och har bikini hela dagarna? Kram

  Emma 2018-02-24 11:06:46 http://nouw.com/emmakmoberg
  Svara
 • Du borde besöka baren kin toh på hotell Azulik. Bland de häftigaste barerna i Tulum enligt min mening!

  Malin 2018-02-23 21:01:07
  Svara
Petra Tungårdens webbshop
Dölj

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!