Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Shop My Favorites

SE ALLT

Ge mig en cola light!


Så här glad var jag i fredags när jag fortfarande drack cola light – strålade inifrån och ut. Eftersom det är typiskt mig att ta ifrån tårna så man spricker och gå på någon hardcore detox där man tar bort allt man lever för så känns det som någon dragit ett grått gammalt täcke över mig idag. Däremot har jag insett att det kanske räcker med att jag äter veganskt, tar bort all koffein och ja, då dessvärre även alkohol. Smygstartade igår, råkade ju dricka matcha och grönt te, så börjar på riktigt idag, tydligen får man inte ens förtära en kopp grönt te. Så vatten är min bästa vän de kommande dagarna, helst varmt vatten med ingefära eller detox te som får en att springa på toaletten innan du hinner knäppa med fingrarna.

Vet inte riktigt vad jag tror att jag ska få ut av den här detoxen. Vill vakna på morgonen utan att snooza, ser framför mig hur jag flyger upp i sängen, springer milen i snöslask, tvättar håret varje morgon kanske till och med lockar till det, en skrattande mage utan problem och liksom studsar fram genom livet. Känns ändå som helt ligtima förväntningar.

Men just nu känner jag bara: ”Ge mig en jävla cola light”.

Har jag berättat alla historier om hur jag vaknat mitt i natten drömmandes om en cola light och snodde mina föräldrars bil till Statoil? Utan körkort bör tilläggas (det var inte så långt). Eller den gången jag gick två timmar i ösregn i förstora gummistövlar till bensinmacken på landet för att pappa vägrade stödja mitt beroende och köra mig dit.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
 • Så grym kavaj! Vart är den ifrån? :-)

  Lisa 2018-03-14 16:34:50
  Svara
 • Jag FATTAR INTE MANNISKOR SOM AR BEROENDE AV COLA LIGHT.

  Pepsi max ar ju tusen ganger battre! Har varit beroende i flera ar nu, herregud ar ej frisk haha. Dricker 1.5 liter per dag (skams). Jag kan lixom fantisera om kall pepsi max dagarna i anda. Att sluta roka (rokte under gymnasiet) no big deal, men att sluta dricka peppe (smeknamn) ar fan det varsta. Dels tanker jag att; fan sluta drick skiten as farligt osv. MEN jag knarkar inte, dricker knappt alkohol, tranar regelbundet och ater mestadels plantbaserad kost. KAN JAG FA DRICKA PEPPE IFRED?

  Mandie 2018-03-13 21:59:44
  Svara
 • Petra jag tycker du verkar fantastiskt och så härlig och kul! Men, om du känner att ”allt man lever för” har med cola light och göra har man fasen issues, haha! Fattar att du skämtar, men är ju ändå lite sanning i det. Att va så beroende av något är inte så hälsosamt. Menar inte då för att det är sjukt mycket socker och skit i drycken, vilket det ju också är, men beroende är beroende. Tycker du ska se denna detox som ett sätt att bli oberoende! Att detoxa är sjukt bra, och egentligen tar det 21 dagar att bryta en vana. Jag detoxa också i januari och mådde fantastiskt bra! Första dagarna är värst, men sen hade jag ett så jämnt mående, sov bra, bra i magen, bra hy mm. Jag skulle aldrig ta bort vissa saker i matväg helt från min kost (min svaghet är fika, lösgodis och svart te) men detoxen gjorde mig mer van att äta nyttigt och mindre skit – även om jag unnar mig det nån gång då och då. Tror VANAN är det viktigaste, att inte dricka cola/käka godis på vana ”bara för att” och så, det är ju egentligen helt vansinnigt! Det finns så mycket nyttigt som är gott och att vänja sig vid det är som allt annat; vänja sig att träna regelbundet, vänja sig att lägga sig i tid mm. Självklart ska men njuta av livet men bort med beroende! Så tänk o kör snälla inte ”efter 10 dar får/ska jag dricka hur mkt cola som helst!!”, fatta slöseri med din detox då. Heja dig o lycka till!????

  Tove 2018-03-13 17:24:33
  Svara
 • Skälet till att kvinnor (livmoderbärare för att vara noga) upplever sig pigga vid fasta (som en sån här detox liknar eftersom du kommer få i dig väldigt få kalorier. Vegansk kost utan halv- och helfabrikat kräver att man äter ganska stora volymer mat för att få normalmängd kalorier)… det är att kroppen (hjärnan om man ska va noga) uppfattar det som svält. Kvinnor blir piggare än män av fasta/kortvarig svält därför att biologiskt så är vi programmerade att ta klara att ta hand om ungar även vid tillfällig svält.

  Det många tyvärr får för sig är att det är så att den som bara dricker jos tex i längden behåller denna extra energi. Det stämmer ej. Svält må ha effekter som kortsiktigt kan upplevas positivt för icke-ätstörda personer, men över tid mår ingen bra av det.

  Otroligt viktigt att veta:

  1. Svält (fasta) och hårt strikta dieter är bevisat extremt triggande för ätstörningar. Tänk gärna på det när du gör inlägg, dels triggar det redan sjuka men det kan även inspirera kroppsosäkra unga som får dieten som port in till ätstörningarnas helvete. Experter på ätstörningar rekommenderar att man inte gör såna här inlägg tyvärr. Pga vad de vet om effekterna.

  2. Detox är alltså något som enligt vetenskapen inte finns. Du kan inte rensa kroppen på gift och bli pigg av det. Du blir pigg för att du antingen får i dig så få kalorier att kroppen tror du svälter, eller för att du skaffat en kost som balanserar blodsockret. Du kan inte rena din kropp det gör din lever.

  Mvh vegan (av djur-skäl) med erfarenhet av arbete med projekt mot ätstörningar och har talat med experter som berättat de här grejerna

  Hej 2018-03-13 15:08:17
  Svara
  • Svar på Hejs kommentar.

   Jo men det är klart att man kan hjälpa kroppen att detoxa. Om du tar undan saker som alkohol och andra saker som tynger levern, levern har ungefär tusen olika uppgifter i kroppen så om den alltid ska rensa kroppen från alkohol t.ex så har den varken tid eller energi till mycket annat. Vilket då kan leda till sjukdomar eftersom gifter startar till att ansamlas i kroppen. Aspartam som jag tror finns i cola light t.ex. ansamlas i kroppen, kroppen vet inte vad den ska göra med det och så dessa ansamlingar kan sen leda till cancer eller andra sjukdomar. Om man hjälper kroppen att må bra så mar man ju bättre så svårt är det väl inte?

   Lycka till med detoxen, hoppas du kommer över det där beroendet. Det sitter mest i skallen, men det kanske du redan vet. Om du säger att du ÄR beroende så tror du ju på det men det är ju bara en ide egentligen. Om man bestämmer sig för att man inte är det så brukar det ändra sig. En som slutat med ciggaretter, kaffe, cola light (YES!) och vissa medberoende förhållande.. :) KRAM!

   K 2018-03-13 17:36:30
   Svara
Petra Tungårdens webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!