Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

4 hem jag skulle kunna flytta in i.

Hemnet Karlavägen

Jag är ju en sucker för stuckatur, takhöjd och lägenheter med karaktär – och just nu finns det fyra hem som får mitt hjärta att slå dubbelt på Hemnet. Den enda rutan som inte uppfyller check är prissättningen. Jag vet inte om vi vågar sälja vår lägenhet nu – eller om vi egentligen vill det. Jag har flera kompisar som precis sålt till en billigare peng än vad de ursprungligen räknat med, men såklart också köpt förmånligare.

Vad säger ni? Har ni sålt nyligen? Marknaden har ju gått ner lite. Men då får man ju också som sagt mer för pengarna, så egentligen går det ju hand i hand.

Men det vattnas och kliar i mina renoveringsfingrar när jag ser de här objekten. Jag måste ta tag i vårt hem nu omedelbart, göra det hemtrevligt. Det känns fortfarande som några pusselbitar fattas här hemma.

Hemnet
Karlavägen 9.

Min favorit – får Sex and the City vibbar. Ni vet i filmen när Big köper en lägenhet till Carrie, när de återförenas i garderoben i slutscenen. När Manolo skon förde dem tillsammans igen. Den här lägenheten skriker Paris, tänk att stå där i fönstret på morgonen och blicka ut över trädtopparna med en kopp kaffe. Dock är planritningen inte alls optimal, med en onödig bi-yta på övervåningen. Kanske perfekt om man har en jobbig tonåring som man vill se mindre av (skoja!) eller kanske som kontor.

Hemnet

Skeppargatan 68.

Dra mig baklänges vilken trevliga detaljer – pardörrar, makalös stuckatur. Den här godbiten har en betydligt högre prislapp än vi någonsin skulle ha råd med – och dessutom krävs en stor peng för renovering men framför allt en massa tid och engagemang för ombyggnad. Gillar planlösningen med korridor genom hela lyan och fönster i alla rum. Tror den har ett fantastiskt ljusinsläpp.


Grev Magnigatan 5.

Det här vardagsrummet får mig att slå volter.

Rådmansgatan 4
Rådmansgatan 4. 

Den här lägenheten påminner lite om vår, fast med mindre sociala ytor. Men kakelugnarna, stuckaturerna och valet av nyanser får mitt hjärta att smälta lite.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Ljusa o fina. Lite tvärtemot er lägenhet som känns väldigt mörk. Ni skulle säkert få ett stort lyft om ni målade mer vitt och fick in mer ljus

  Molly 2018-03-14 18:20:15
  Svara
 • Den där trappan och lilla knasutrymmet är just en sån grej som folk älskar ju. tror det är en stor fördel för investeringen att köpa ett renoveringsobjekt som är så charmigt. folk älskar idén om två våningar oavsett. tycker dock att den våningen borde få vara vitmålad, just parisisk, med färger i möbler och objekt och konst istället. skulle bli faaantaaastisk

  hej 2018-03-14 17:55:28
  Svara
 • Superfina lägenheter!

  Lovisa 2018-03-14 17:17:47 http://inredningbycadla.se
  Svara
 • Köper man större så vinner man på att prisnivån är lägre överlag. Byter man till mindre så är det inte lika lönsamt.

  Hanna 2018-03-13 20:30:12
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!