Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Shop My Favorites

SE ALLT

Karameller på kemtvätten, Tårtgeneralen, Hemmakväll och Brunch på Milles.

Kemtvätt
Nu är det ju trots allt lillördag så då tycker jag att vi tar tillfället i akt att fortsätter att kika på vad vi hittade på för trevligt. Lördagen började så här soligt. Lorpan tog sin monsterhög med skjortor och släpade över till kemtvätten.


Vi har världens bästa kemtvätt ett stenkast ifrån lägenheten. Han är så himla snäll och trevlig – ibland vill jag bara titta in och säga hej om jag känner mig på dåligt humör. Dessutom får man alltid karameller när man går dit, som när man var liten och fick en klubba på pizzerian. Det värdesätter jag högt.

Varför tyckte man att det var så förbaskat roligt att åka med sina föräldrar att handla när man var liten? Att åka till Ica Maxi var bland det roligaste jag visste!


Känns som jag haft på mig samma kläder nu i 378 dagar. Har haft den här jackan precis hela vintern. Vet ni varför? Den är varm och har ganska vid ärm som man kan ha tjcoka tröjor eller lager på lager under. Avskyr när det blir knöligt under jackan.


Markus tyckte inte att jag såg glad på riktigt på förgående bilden så han håsade fram ett superleende.

Brillo-Tryffelpizza
Vi gick ner till Brillo och beställde in tryffelpizza och kalvköttbullar.

Tårtgenerallen
Sedan bestämde vi oss för att gå på Tårtgeneralen. Den här filmen fick mig både att skratta och gråta, den var så mycket mer än jag hade hoppats – varm, rolig och lite vemodig. Dessutom är den baserad på en verklig berättelse – och det får ju ens hjärta att krampa lite extra. Tycker den liknade: ”En man som heter Ove” och skildrar mötet mellan människor.


Efter bion fortsatte vi i samma anda. Vi handlade godis, chips och läsk för ett landslag och bänkade oss i soffan.


Markus försöker övertala mig till att vi ska skaffa hund så han satt och klippte ihop kollage på hundvalpar som han sedan mmsar till mig varje dag. Jag tror han väntar på ett svagt ögonblick när jag är mer medgörlig. Men oavsett så är det ju mysigt att få hundvalpar som plingar till i luren var och varannan dag.


När klockan slog 23.00 totaldäckade jag som en kubbad säl.


Sedan blev det söndag och vi vaknade ovanligt utvilade och redo. Så vi begav vi oss till Milles…


För att bruncha med Ida och planera sommaren.


Jag åt en chili på högrev.

Sedan traskade vi hemåt igen och pillade lite hemma innan vi slutligen vemodigt såg de sista avsnitten av Bron. Kan inte avgöra om jag känner mig belåten med slutet. Det hade kunnat vara mer storartat som i de förra säsongerna. Men vill inte spoila något för er, så nu håller jag truten. Och det var den underbara helgen. Vet ni vad? Nu är det bara några dagar kvar till nästa helg!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
21kommentarer
 • Märkte rätt nyligen att vi är grannar (såg er fina inredning genom fönstret och kände igen det direkt). Jag bor runt hörnet med min lilla, lugna och supersnälla vovve. Hojta till om ni vill testa på att ha hund för en dag så kan jag passa på att få lite sovmorgon för en gångs skull… Tjing!

  B 2018-03-18 16:25:41
  Svara
 • Hej!
  knapp fraga, men vart handlade ni godiset? bor i Paris men aker till Stockholm nasta vecka och ar besatt av kolorna haha… maste handla pa mig!!! :)
  tack!! Kram

  olivia 2018-03-15 11:46:28
  Svara
 • Tack för ett mysigt och personligt inlägg! :)

  HA en fin dag!!

  michelle 2018-03-15 08:48:19
  Svara
 • Hej !

  Kan du inte visa mer om din fina förlovningsring :D

  Gabbi 2018-03-14 16:41:47
  Svara
 • Alltså åh ja köp en Griffon som på bilden. Vi har haft vår lilla Petit Brabancon i 6 veckor nu, bästa beslutet vi någonsin fattat. Bäst är han! Blir stoppad konstant på stan för att han är så himla söt <3

  Siri 2018-03-14 15:34:16
  Svara
 • Hej petra! Kan du göra ett uppdaterat inlägg om hur du sminkar dig och vad för produkter du använder? Kram H

  hanna 2018-03-14 11:32:34
  Svara
 • En fundering, nu skulle gifta er för något år sedan… eller ni planerade det. Hur tänker ni idag? Väljer ni att bara vara förlovade eller har ni skjutit upp på det till framtiden? Intresserad eftersom jag o min sambo är i samma sits just nu och undrar hur andra tänker i samma fråga :)

  Katrin 2018-03-14 10:40:29
  Svara
  • Svar på Katrins kommentar.

   Vi har bara haft så satans svårt att hitta rätt ställe. Nu har vi hittat vårt drömställe, men då är det förbannat svårt att ta sig dit. Det är alltid något (!) Så vi letar fortfarande – som galningar. Kramar!

   Petra Tungården 2018-03-14 22:02:59 http://petra.metromode.se
   Svara
 • Vart är din jeansjacka ifrån? Och om den finns att köpa nu vad har du för strl? Den är sådär perfekt i modellen. Need it! :))))

  Sandra 2018-03-14 09:41:14
  Svara
 • Hej Petra,
  Vill börja med att säga att jag älskar din podd och lyssnar på varje avsnitt. Det du tar upp senast gällande Mikael Arndt och målen är nästan helt rätt. Ska bara förtydliga så inte alla sitter och våndas med 2 sidor per mål :-) Man ska börja med att skriva upp 100 mål. Sedan ska man dela in målen i A, B och C mål där A är de viktigaste. Sedan ska man ta ut topp 10 ur A målen. Därefter ska man rangordna de 10 målen. Sedan ska man om varje mål skriva en halv A4 om varför just det målet är viktigt och sedan en halv A4 om hur man ska nå målet = 1 A4 per mål. Det du sa i podden ger 2 A4 per mål.

  Ville bara skriva detta :-) Förhoppningsvis känns det lite lättare :-D Ha det bra och keep up the good work.

  Alexandra 2018-03-14 09:24:57
  Svara
 • Så mysigt inlägg :) Om ni funderar på hund så kan jag verkligen rekommendera rasen på bilderna, Petit Brabancon. Världens härligaste hund! Jag och mamma har vår hund på halvtid, jag i två veckor medans hon jobbar och så hon i två veckor när hon är ledig. Jag bor i Stockholm och hon på landet och hon passar in överallt! Glad social och så himla lätt att ha med sig överallt, otroligt okomplicerad, hon älskar alla och alla älskar henne, blir stoppad på stan varje gång jag går med henne för att alla tycker hon är så söt ;)

  Cornelia 2018-03-14 08:31:07
  Svara
 • Tycker din vinterjacka är himla fin! Vilket märke är det?

  Hanna 2018-03-14 08:23:43
  Svara
 • Måste bara säga att jag fullkomligt älskar det här inlägget! Puss!

  Anna 2018-03-14 07:45:12
  Svara
Petra Tungårdens webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!