Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Shop My Favorites

SE ALLT

Äg din framtid – Äntligen tagit tag i mitt sparande.

Fundler app sparande
År efter år har jag sagt att jag ska ta tag i min ekonomi och mitt sparande. Men dagar har blivit till år och det visade sig att investera pengar skulle vara lika lätthanterligt som att rensa ur källarförrådet. Med andra ord blev sparandet ytterligare en sak som adderades till: ”ta tag i det när jag har tid”.

Ni vet den där ekande samveteslistan som ibland gör sig påmind på semestern när man har på tok för mycket betänketid för sitt eget bästa och den inre rösten gör sig påmind –lovord som ”kommer äntligen att ta tag i det där när jag kommer hem” brukar hjälpa som en klapp på axeln, så att känns lite bättre i magen – och så kan man fortsätta att leva i förnekelse ett halvår till innan det är dags för samma procedur att upprepa sig – igen.

Men inte den här gången. Tack vare min kompis Jakob och hans nystartade app Fundler.

Mitt dilemma har varit att jag haft svårt att komma igång med mitt privata sparande. Eller så här jag har ett sparkonto på banken, men det ger inte direkt någon avkastning.

Jag har tänkt att jag ska flytta pengarna, men inte vetat i vilken ände jag ska börja och så blev det för stort projekt att ta sig an. Då jag är egenföretagare görs ingen avsättning för exempelvis pensionspar, det är en boll jag själv måste sätta i rullning. Varje gång jag varit hos min revisor så har jag alltid avrundat mötet med att jag ska boka ett möte med min bank och ta tag i det – men utan resultat.

Sparandet är lite som vårt källarförråd i mångt och mycket – ingen ordning och ingen översyn.

Fundler app sparande

Jakob gav mig en spark i baken. Det hela tog tio minuter av min tid.

Fundler-Bröllop

I Fundler kan jag följa mina investeringar direkt i appen – bäst av allt? Jag behöver inte göra så mycket mer än att gå in och kolla då och då. Jag har dessutom aktiverat autogiro månadssparande, så 3000 kronor dras varje månad från mitt bankkonto till ett ”hög risk” konto som jag sparar i för framtiden då jag kan avvara det kapitalet i flera år framöver.

Nu när jag fick min utdelning från bolaget investerade jag en större summa pengar för bröllopets räkning – fast då med låg risk, eftersom jag kommer behöva pengarna inom snar framtid.

När jag laddade ner appen frågade den bl.a. om vad tanken med just mitt sparande är, på så vis kan den avgöra vad som är rätt väg att gå för just mig – låg-, medel- eller hög risk.

Senaste tiden har jag varit stressad över att mitt lilla sparkapital samlat damm, utan någon som helst tillväxt, på ett konto utan ränta – nu jobbar istället pengarna för mig och växer utan att jag knappt behöver lyfta ett finger. Man kan på sätt och vis säga att jag ”förlorade” pengar innan. Haha, så resonerar jag om rea också men då ”tjänar” jag pengar. Jag gillar inte heller tanken på att pengarna ska vara låsta. I Fundler kan man sätta in och ta ut pengar med ett knapptryck. Det är inga insättning- eller uttagsavgifter.

Fundler app sparande

Hur fungerar det då?

När man för över pengar till appen så investerar appen automatiskt pengarna i olika fonder som passar ens risknivå. Att pengarna handlas upp i olika fonder är det som ger pengarna möjlighet att öka i värde. Fonder kan svänga upp och ner i värde, men över tid så har alltid pengarna vuxit historiskt sätt. Investerar man aldrig sina pengar, utan låter dom ligga på ett bankkonto utan ränta så får pengarna aldrig chansen att växa. Det är som att låna ut pengarna gratis till banken utan att få någonting tillbaka för det. Man lägger pengarna på hög. Då är det bättre att investera sina pengar genom exempelvis Fundler.

________

Om ni har frågor om Fundler så kan ni ställa dem här i kommentarsfältet, så svarar dem på era frågor!

Vill ni ladda ner appen kan ni gör det här för iOS och här för Android (klick!).

Alla fonder och pengar i Fundler förvaras på SEB och omfattas av svenska Riksgäldens insättningsgaranti. 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
19kommentarer
 • Lite missvisande marknadsföring. Alla pengar och fonder omfattas INTE av Riksgäldens insättningsgaranti. Möjligen vissa pengar (upp till ett visst belopp). Fonder omfattas inte! Förtydliga gärna

  Lawyer 2018-04-06 07:35:11
  Svara
  • Svar på Lawyers kommentar.

   Hej! Fundler erbjuder än så länge endast sparande på så kallade investeringssparkonton, vars innehav är juridiskt och fysiskt separerade från Fundler som bolag. Det betyder att om Fundler skulle lägga ner, oavsett om det är pga konkurs eller andra orsaker, så tillhör alltså alla spararnas tillgångar – oavsett typ eller belopp – spararna, inte Fundler. Det finns därav ingen risk att någon del av pengarna skulle användas tex för att täcka bolagets eventuella skulder. Det är egentligen endast ifall ett finansbolag bokstavligt talat skulle strunta i att separera kundtillgångarna från sina egna som Riksgäldens investerarskydd/insättningsgaranti behövs och täcker upp till 0,25 mkr per kund, men Fundlers tillgångar är rent praktiskt separerade från kundernas genom att de faktiskt inte ens förvaras på samma bank. Läs gärna mer på vår hemsida :) www.fundler.se Mvh, Maria på Fundler

   Maria på Fundler 2018-04-06 14:39:19 http://www.fundler.se
   Svara
 • Hej! Kan jag använda Fundler om jag bor i Irland utan att behöva föra över pengar till ett svenskt bankonto först? Om det funkar, vad blir transaktionsavgiften?

  Tack! :)

  Maj 2018-04-04 08:50:06
  Svara
  • Svar på Majs kommentar.

   Hej Maj! Va roligt att du är intresserad av Fundler! I dagsläget måste man vara skatteskyldig i Sverige för att kunna använda Fundler, men vi jobbar på att kunna erbjuda appen i flera länder framöver! Mvh, Maria

   Maria på Fundler 2018-04-04 14:31:34 http://www.fundler.se
   Svara
 • Jag får upp reklamremsan längst upp i inlägget iaf ?

  Angelica 2018-04-03 09:36:41
  Svara
 • Lustigt att du pratar om sparande när jag tänkte tipsa dig om en ny tavla som jag såg på Yellowkorner. Den känns verkligen som du. :-)

  http://www.yellowkorner.com/se-en/p/june-70/506.html

  Sanna 2018-04-03 02:22:55
  Svara
 • Står ju längst upp i svarta remsan att det är ett samarbete med funder? Därav helt ointressant att läsa inlägget…..

  Martina 2018-04-02 22:50:31
  Svara
 • Alltså handla med fonder och aktier kan man ju göra via sin internetbank på samma sätt (som ALLA redan har) och en ISK-konto. Sååå känns som en ganska onödig tjänst.

  Rebecka 2018-04-02 22:33:41
  Svara
  • Svar på Rebeckas kommentar.

   Hej Rebecka! Det stämmer absolut att man kan köpa fonder och aktier via sin internetbank om man har tillräcklig kunskap och intresse, men om man inte har det är Fundler en väldigt bra tjänst! Vi tycker att alla ska få tillgång till ett smart sparande och Fundler sköter hela sparandet automatiskt – och dessutom till en väldigt låg avgift. ☺ Mvh, Maria på Fundler

   Maria på Fundler 2018-04-03 11:09:16 http://www.fundler.se
   Svara
 • Hur höga avgifter har tjänsten? Är det olika avgifter beroende på risken? Ser man själv vilka fonder som appen investerar i?

  Linda 2018-04-02 20:00:52
  Svara
  • Svar på Lindas kommentar.

   Hej Linda! Om du bara vill använda appen för att få råd om vilka fonder du borde välja för ditt sparande så kostar det ingenting. Vill du även slippa allt arbete med att hålla reda på depåer, hitta och köpa rätt fonder, överföra pengar och hålla reda på papper och istället låta Fundler göra allting åt dig, så förvarar och förvaltar Fundler automatiskt dina pengar för 0,49% per år plus cirka 0,2% per år i fondavgifter, inklusive ALLT. Det är betydligt billigare än att till exempel äga en blandfond hos en nätmäklare eller bank, och framförallt mycket bekvämare. Det är alltid samma avgift, oavsett risknivå och självklart kan du se vilka fonder appen investerar i ☺ Mvh, Maria på Fundler

   Maria på Fundler 2018-04-03 11:04:15 http://www.fundler.se
   Svara
   • Svar på Maria på Fundlers kommentar.

    Hej! Förvaltar och förvarar, 0,49%? Hmm, när jag kikar på vilka fonder som finns med i er robotrådgivning så har ni valt ut fonder med väldigt låg avgift, absolut. Bra där! Men vad är det som gör att jag ska betala mer än bara just fondavgiften när man via sin internetbank kan öppna ett isk, starta ett månadssparande och ha automatiska överföringar gratis till samma fonder som ni har i ert utbud? Och krångel med papper? Kom igen, ingen pysslar med papper längre.

    Sara 2018-04-03 21:35:31
    Svara
    • Svar på Saras kommentar.

     Hej Sara!

     Fundler har som mål att göra det enkelt att investera bra för alla, oavsett kunskap eller intresse. Om man känner att man har tillräckliga kunskaper för att välja risknivå, hitta rätt fonder och ta hand om sitt sparande själv via sin Internetbank kan man förstås göra det. Ofta är det dock lätt att säga men i praktiken är det få som faktiskt tar tag i det. Följden är att majoriteten av allt nysparande antingen sätts in på konton utan ränta, eller i överprisade blandfonder, och så tycker inte vi att det ska behöva vara!

     För den som kanske kan lite mer om sparande så kan det ändå vara bekvämt att kunna ha flera olika konton med olika risknivå, få automatisk hjälp med ombalanseringar mellan fonderna för att behålla rätt risknivå, slippa hålla koll på när det är dags att byta ut en fond mot en bättre och inte minst att kunna spara mer genom ett par snabba knapptryckningar istället för att behöva fördela pengarna själv mellan alla olika fonder. Prova! =)

     Mvh, Maria

     Maria på Fundler 2018-04-04 14:34:53 http://www.fundler.se
     Svara
 • Hejhej! är detta ett samarbete med företaget?

  Emelie 2018-04-02 14:56:37
  Svara
 • VARIFRÅN är Marcus tröja med elefanter ifrån?! Finaste jag har sett!

  Linn 2018-04-02 14:15:07
  Svara
 • Vart är reklam märkningen i början av inlägget?

  Pilla 2018-04-02 12:21:39 http://utochspring.com
  Svara
Petra Tungårdens webbshop
Dölj

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!