Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Shop My Favorites

SE ALLT

Preventivmedel, Spiral & förbannade Hormoner

Minns ni att jag skrev ett inlägg om preventivmedel för inte så länge sedan (annars kan ni läsa det här!). Jag berättade iaf att jag hade ätit Yasmine tidigare och när jag slutat med p-piller så gick mina bröst ner TRE hela storlekar och all svullnad bara rann av mig.

Så var jag hos barnmorskan för två månader sedan och stoppade in en spiral med bara gulkroppshormon, Jaydess. Och hon sa att det inte borde påverka mig.

Men nu är jag där igen – mina bröst bara växer och växer. De har blivit minst 1 storlek större (min kille är helt överlycklig och jag svinförbannad). Jag känner mig svullen, uppblåst och har ont i magen. Trots att jag typ aldrig varit så noggrann med kosten. Jag har aldrig i hela mitt liv haft sådan mensvärk och den upptrappas och börjar en hel vecka innan jag ens ska ha mens. Inte en enda jäkla positiv sak har den här förbannade spiralen medfört.

Nu lägger jag ner hormoner för gott. Tänker tusan aldrig proppa i mig sådant skit igen. Ska boka tid att ta ut den nästa vecka.

Så nu tänkte jag prova Natural Cykles, som jag skrev om tidigare. Så nu håller vi tummarna för att det fungerar.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
59kommentarer
 • Hej, har du fortsatt med natural cycles? Hur har det gått? Har exakt samma problem som du hade medjaydess

  Ena 2019-01-30 11:41:53
  Svara
 • Fan då. Här sitter jag med värk från helvetet och ballong-magen från helvetet. Satte in jaydess igår. Nojjar och googlar sönder. Vill inte se ut som en elefant på balen nästa vecka. Vad har jag gjort.. Kan inte bara de komma ett bra jävla preventivmedel till männ-fan-skapen så man slipper va fet finnig deppig och trött. Kram på dig petra du ä fan bäst å hoppas du bli barnlös tills du inte vill vara barnlös.

  hedda 2015-05-28 18:07:37
  Svara
 • Hej Petra! Jag har nu ätit en typ av p-piller, i tre år, som enligt min barnmorska ska innehålle hormoner som liknar kroppens egna, åtminstånde mer än andra p-piller. Dem heter Yas, och jag känner mig inte ett dugg svullen eller konstig, dock kan jag bli rätt deppig under lingonveckan (vet dock inte om det har något med pillrena att göra), men jag käkar bara ihop kartorna på min barnmorskas rekommendation.
  Om du inte vill bli gravid skulle jag personligen inte rekommendera någon form av applikation, enligt min uppfattning ökar risken markant för att lillpysar får möjligheten att gosa in sig i ett mysigt litet ägg. Två av två av mina vänner/bekanta som provade på app-trenden, blev på smällen inom ett år. Just sayin’
  Hoppas att du finner en lösning som passar dig!
  Puss och Kram!

  Louise 2015-05-26 20:07:26
  Svara
 • jag hade kopparspiral innan jag blev gravid (alltså då hade jag såklart tagit ut den) =). Inga hormoner och det var sååå skönt. Dock blödde jag mer av kopparspiralen och hade mensvärk from hell MEN det var ändå bättre än jämfört med hur kass jag mådde av hormonerna!

  frida svensson 2015-05-11 09:09:16 http://www.cuntless-lux.blogspot.se
  Svara
 • Hej Petra!
  Såg att någon rekommenderade kopparspiral… Saker fungerar ju olika för alla så ska inte döma ut den helt.
  Men för mig (och många jag känner) var kopparspiralen ett helvete… Mensvärk från en annan värld och i princip hela månaden.

  Hade varit underbart med flera hormonfria preventivmedel… Hoppas du hittar något som passar dig!

  Sofia 2015-05-10 21:46:29
  Svara
 • Hej! Jag satt in min Jaydess för lite över ett år sedan och det tog runt 6 månader för min kropp att vänja sig med den. under de första sex månaderna hade jag också ont och allting dröjde längre än vanligt, smärtan börja tidigare och sånt. De första veckorna var jobbiga, då var jag också svullen och hade ont så de är helt vanligt. MEN NU känner jag ingenting, absolut noll, allt är som det var förut och jag rekommenderar att du håller ut några månader så att din kropp vänjer sig, det tar lite tid. Håll ut! :)

  emilia 2015-05-10 16:27:17 http://sjuett.forme.se
  Svara
 • Hej Petra! Måste tipsa om kopparspiral. Jag har använt mig utav det i säkert 8 år nu. Man byter vart 5e år men annars så sitter den där och du behöver aldrig tänka på något. Det man kan göra efter mens är att känna efter så att trådarna hänger kvar/rätt. Men jag har aldrig haft besvär och aldrig blivit gravid med en kopparspiral insatt. Det kan göra lite ont att sätta in den men det är det helt klart värt.

  Nathalie 2015-05-10 11:12:22
  Svara
 • Aldrig mer hormon! Fyfan. Är fortfarande helt chockad över hur bra jag mår utan hormoner, tänk att man gått miste om detta i alla år och all skit man utsatt kroppen för?!
  Kör på natural cycles och ääääälskar det! Stenkoll på kroppen och vad som händer under månaden. Du måste testa! :-)

  Frida 2015-05-09 21:50:39
  Svara
 • Jag är ganska förvånad att så pass många känner att hormonerna påverkar dem så pass mycket. Själv har jag aldrig haft några problem alls, jag tar cerazette och har ingen mens men mår helt normalt. Ingen svullnad eller nåt. Nu kanske jag inser att det kanske inte är så bra trots allt att ta hormoner. Känner mig inte påverkad av pms heller (men kanske ska fråga pojkvännen…)

  Sara 2015-05-09 20:57:23
  Svara
 • Jag började använda Jaydess strax efter att du skrivit om den, och det var väldigt skönt att läsa att du upplever precis samma biverkningar. Känner mig KONSTANT mens-svullen och har stått dubbelvikt och svettig på stan till följd av mensvärk från helvetet. Har varit påväg att ta ut den, men när jag läser kommentarerna undrar jag om man ska ge den lite tid så att kroppen anpassar sig? Men känner verkligen att man egentligen inte vill mixtra med en massa hormoner i kroppen alls…
  Grymt att ta upp den här diskussionen, det är skrämmande att se att så många mår skit av hormoner och preventivmedel.

  Clara 2015-05-09 12:48:54
  Svara
 • Bra! ta ut skiten. Kroppen tror att den är gravid HELA TIDEN säger min gyn. Ta bort skiten, vi e tillräckligt labila som vi är!!

  karolina 2015-05-08 17:00:27
  Svara
 • BRA!! Bort med alla dessa hemska hormoner! Jag har aldrig mått så bra som när jag slutade med allt vad hormoner heter, och jag har heller aldrig mått så dåligt som när jag åt hormoner. Tyvärr får man ingen hjälp av sjukvården när man mår dåligt av hormoner utan man blir bara påtrackad ”något annat” med förhoppningen om att det ska vara bättre – när det egentligen är samma skit i allt. Jag kör på att hålla koll på mens och ägglossning och sk ”säkra perioder” och har gjort det i snart två år och ingen oönskad graviditet har hänt än. Håller man koll och är relativt regelbunden så funkar det, kanske inte för alla eftersom alla är olika, men för mig i alla fall. Hur som helst – bra val och lycka till!!

  Lotta 2015-05-08 12:37:39
  Svara
 • Men kopparspiral då?

  Paris 2015-05-08 12:22:41
  Svara
 • Bra beslut!!! Jag har använt NC i tre månader nu och är grymt imponerad.. var inte helt övertygad och med en massa röda dagar i början kändes det lite segt men efter att NC klockat EXAKT tidpunkt för mens och ägglossning så är jag väldigt trygg med att det fungerar. Kan inte bli lättare!

  Lisa 2015-05-08 10:57:45
  Svara
 • Jag började med NC för lite mer än 6 månader sedan och jag älskar det. Slipper ta hormoner så påverkar både min hy, mitt humör och min kropp. Jag har även lärt känna min kropp mycket bättre och vet varför jag känner som jag gör vissa dagar. Tycker absolut du ska testa men ge det lite tid för det tar ett tag innan man kommer in i det ordentligt.

  Erika 2015-05-08 10:33:53
  Svara
 • Jag rekommenderar Pearly-pdator. Har använt min i fem år. Dyr men sjukt bra! Funkar på samma sätt som NC men du behöver bara en grej: mätaren och den signalerar röda och gröna dagar. Ingen app och inget internet behövs. Kram

  Thilda 2015-05-08 10:29:17
  Svara
 • Men Petra… Använd kondom. Hormonfritt enkelt och säkert. Och nä den känns inte och är inge pinsam eller krånglig. Det är bara fördomar. mvh

  sara 2015-05-08 09:43:03
  Svara
 • Jag har varit igenom samma sak.. Efter år med neovletta utan problem började der strula. Sen gick jag igenom alla möjliga sorter med alla möjliga biverkningar innan der blev en hormonspiral. Det värsta jag varit med om! Tre månaders kontant smärta innan den fick åka ut.

  Gav upp och har kört bara kondom ett år nu för jag tänkte ge kroppen en chans att må bra. Tjena. Det här året har varit minst lika illa som alla perioder med dåliga ppiller… Det har snarare blivit värre för varje månad. Pms som en tok vilket jag annars aldrig haft, blöder längre och mer än någonsin. Mensvärk har fått en helt my innebörd. Osv.

  Idag börjar jag med ppiller igen och hoppas att det inte kan bli sämre än hormonfritt iaf….

  Petra 2015-05-08 09:08:31
  Svara
 • Prova kopparspiral. Fri från hormoner. Bästa jag haft!

  Cornelia 2015-05-08 08:27:42
  Svara
 • Vad tråkigt att du upplever Jaydess så..
  Jag har själv haft den över ett halvår nu och är supernöjd. Menstrationen har gått (med kopparspiral) från vääldigt riklig, till nästan ingen mens alls nu. Visst, lite mensvärk en dag, men inte mer illa än att 2 alvedon tar den. Tycker du ska ge den lite mer tid!!

  SOFIE 2015-05-08 08:22:29
  Svara
 • Jag vill inte heller ha en massa hormoner i kroppen så jag kör spiral UTAN hormoner. Kopparspiral. Hoppas det löser sig för dig! <3

  Mona 2015-05-08 07:07:58 http://est-Belle.blogspot.com
  Svara
 • Varför inte pessar eller Femcap?!

  Johanna 2015-05-08 00:48:08
  Svara
 • Hej Petra,
  Jag har alltid med blivit så sjukt negativt påverkad av hormoner i diverse preventivmedel. Jag säger bara byt till kopparspiral(!) Bästa uppfinningen, kan ev ge dig lite med mens men inga som helst biverkningar annars med kroppen eller humöret..

  Häls Matilda

  Matilda 2015-05-07 23:00:41
  Svara
 • kopparspiral!!! inga hormoner. helt perfekt

  hanna 2015-05-07 22:28:47
  Svara
 • Hej Petra! Till något helt annat än preventivmedel. Måste bara säga att jag såg klippet på dig med Mattecentrum och älskade det. Så rolig idé att räkna ut volymen på Kim Kardashians rumpa :D skrattade högt! You go girl!

  Patricia 2015-05-07 21:42:34
  Svara
 • Okej, jag säger bara KOPPARSPIRAL! Ätit Gud vet hur många olika p-piller sorter innan och mådde så dåligt av dom. Haft kopparspiral i två år nu och är verkligen nöjd. :)

  Linn 2015-05-07 20:40:16
  Svara
 • Jag rekommenderar också kopparspiral. Har haft min i snart 3 år och den funkar toppen. Det enda negativa är väl att mensvärken är värre men mensen håller bara i sig i ca 3-4 dar. Hade Jasmine p-piller innan i 5 år och märkte en enorm skillnad på kroppen efter jag slutade, all svullnad försvann och jag känner mig mer som mig själv.

  Lou 2015-05-07 20:35:13
  Svara
 • Efter att ha testat olika varianter med hormoner i tre år bytte jag till kopparspiral och var otroligt hoppfull, slutade dock med att jag fick eksem och blåsor över hela kroppen, låg sömnlös i en vecka pga av klåda ( då menar jag extrem klåda så jag kliade tills det blödde och grät hysteriskt) Fick höra av barnmorskor att det inte hade med kopparspiralen att göra men när eksemen spred sig till ansiktet och runt ögonen ringde jag i panik vårdcentralen och en sjuksköterska rekommenderade att ta ut den omgående, fick en tid omgående hos en bm som skrattade och undrade om detta inte kanske berodde på en läppförstoring jag gjort för TVÅ ÅR sedan, hon tog motvilligt ut kopparspiralen och den natten sov jag utan klåda och ALLA exem borta två dagar senare. Jag önskar så att kopparspiralen hade fungerat men uppenbarligen gör den inte det för alla.

  Lina 2015-05-07 20:31:32
  Svara
 • Började med NC för ett tag sen efter en period av p-ringar som ja mått piss av och gått upp i vikt av, större bröst osv. Kört NC nu som prevent ett tag – meckigt i början osv men nu senaste tiden har brösten fortsatt att växa, tog gravtest (eller tre stycken) igår och de visade sig vara positivt. Så pissar på NC och alla hormoner, får köra me kondom nu även fast jag hatar de me. Så nån som nämner här innan ”svårt o se bli gravid på grön dag” Jo tjena!

  Kanske finns ett samband me att de inte finns kliniska tester.

  eee 2015-05-07 20:10:38
  Svara
  • Svar på eees kommentar.

   Har också två vänner som blivit ofrivilligt gravida när de använt NC.. därför blir jag väldigt skeptisk till hur den fungerar

   Natta 2015-05-10 11:52:53
   Svara
  • Svar på eees kommentar.

   Jag blev också ofrivilligt gravid med NC! Värsta jag varit med om :(

   V 2015-05-09 18:41:10
   Svara
 • Petra,
  Jag har haft kopparspiral i fyra år nu. Första tre månaderna var inte dåliga, men underliga i form av flytningar och så. Det är ett år med lite längre mens, men det är verkligen övergående. Däremot har jag inte gått upp ett kilo, inte haft några problem mer än att den var obehaglig att sätta in (för mig, inte för någon av mina fyra vänner som gjort samma sak däremot) och att jag en gång i halvåret får lite mer mensvärk.

  Kan verkligen rekommendera kopparspiral. Från en hormonkänslig, till en annan.

  Monica 2015-05-07 19:43:21
  Svara
 • Jag har kört med NC nu i 8 månader och är helnöjd. Har aldrig mått så bra, inga hormoner som spökar i min kropp. Visst tar det tid innan man får igång allt regelbundet men mäter man bara noga varje dag och tar lh test så kommer det igång snabbare med gröna dagar osv. Inga bebisar so far! Bara se till att man får in rutin på det så är det som vilket preventivmedel som helst. Känns så bra att slippa proppa i sig onödigt skit!

  Lotta 2015-05-07 19:40:01
  Svara
 • Jag hade stora förhoppningar på min spiral men den medförde konstant mensvärk och än mer värk just de dagarna mensen inföll. Kunde inte ha sex för det kände som om min man stötte till spiralen och så gick det som elektriska stötar/ilningar från varje äggledare ner i benen. Sjuk förklaring men jag kan inte förklara det på något annat sätt. Efter uttag så försvann alla besvär, puts veck. Värt? Svar; JA!

  Therese 2015-05-07 19:33:39
  Svara
 • Testat kopparspiral? :)

  Sofia 2015-05-07 19:16:53
  Svara
 • Jag åt p-piller i ca 16 år, fram till i mars i år. Tänkte att det var läge att lägga av såhär vid 31, eftersom vi tänkt börja fundera på att skaffa barn om något år, och mängderna hormon jag kissar ut i Mälaren är fan inte ok.
  Skaffade NC, och precis som en tjej här skrev får man ge sig till tåls i början. Jag fick bara röda dagar (dvs risk för graviditet) de första 45 dagarna, min ägglossning kom inte igång förrän efter 42 dagar nämligen. Nu är det inte hela världen om jag blir preggers, även om vi tänkt vänta – men jag är jäkligt tveksam till att tjejerna som någon kände här bland kommentarerna blivit gravida fast appen sa att man fick ligga. På två månader har jag själv haft 7 gröna dagar (tre dagar innan mens och fyra under mens). Resten har varit röda. Det ska bli bättre med tiden när appen lär känna mina temperaturer.
  Det som suger med appen är att du måste ha internet för att ens komma in på den (kan bli jobbigt utomlands när man inte har wifi), att man måste föra in temperaturen för hand och att man inte egentligen bör mäta temp dan efter att man druckit (man blir varmare när bakis). Man köper en termometer med två decimaler, och det är väldigt tydligt (på mig) när ägglossning skett. Tempen går upp med typ 0,4 grader.
  Det är verkligen inte supersuper detta, men nu har jag ett års prenumereration, så då kör jag.

  Monika 2015-05-07 18:53:53
  Svara
 • Hej Petra, två av mina bästa kompisar har använt sig av natural cycles. Båda blev gravida. Slump? Nej, tyvärr. Det enda säkra är att använda kondom varje gång. Nu får jag åtminstone gå på två babyshowers.

  Louise 2015-05-07 17:48:52
  Svara
  • Svar på Louises kommentar.

   Jag blev gravid trots att jag använde NC som preventivmedel, fruktansvärt. Antalet aborter kommer öka lavinartat pga NC!

   A 2015-05-09 18:49:11
   Svara
 • Jag har testat p-piller (hej häxan, humörsvängningar stora nog att nästan kunna döda någon) p-ring, (nu i efterhand var detta väldigt bra) och nu mirena hormonsprial. Det tar upp till 6månader innan kroppen vänjer sig vid en spiral, jag har haft min Mirena spiral nu i ett år och supernöjd, men HELVETE vad det krånglade till en början, fick acne BIGTIME, jätteont, humörsvängningar mm. & var tvärsäker på att ta ut den, men nu är jag trots allt nöjd. Börjar den krångla minsta lilla igen tar jag ut den och kör hormonfritt jag med. Blä för hormoner och vad vi utsätter oss för! Usch!

  sofie 2015-05-07 16:48:37
  Svara
 • Jag åt också p-piller i kortare perioder (neovletta och minipiller) men mådde otroligt dåligt. Tills dom undersökte mig och såg att jag hade PCOS. Jag har alltså en för låg dos av östrogen i min kropp vilket medförde acne, viktuppgång, toklätt för att bygga muskler och en allmänt grabbigare framtonig. Efter 1.5 år med Yasmin har min acne försvunnit helt och jag har ävet gått ner i vikt. Samt är stabilare i humöret och slipper min onda ägglossning och hemska mensvärk. Rätt häftigt hur olika det kan vara..

  Hoppas det löser sig för dig Petra, och ge dig inte för ens dom ser vad just DU behöver!

  Desirée 2015-05-07 16:33:25 http://blogg.improveme.se/desiree
  Svara
 • Jag har haft kopparspiral de senaste 4 åren och är hur_nöjd_som_helst! Skulle aldrig stoppa i mig något med hormoner i sig. Med kopparspiralen behöver jag inte tänka på någonting, mensen är som vanligt (om än lite mer ont i början) och det är ett säkert skydd.

  Kör på kopparspiral Petra, du kommer inte ångra dig :-).

  Pernilla 2015-05-07 16:12:41
  Svara
 • SÅ bra och jätteviktigt att du skriver om detta! Tack Petra!

  m 2015-05-07 16:12:26
  Svara
 • Hej!

  Jag har samma erfarenhet av p-piller, efter några år bestämde jag att det var nog och fixade en kopparspiral! Bästa beslutet någonsin, helt utan några som helst hormoner!!! Rekommenderar starkt :D

  Anna 2015-05-07 16:04:15
  Svara
 • Usch och fy jag hade liknande besvär med kopparspiral och har nu bytt till NC. Jag kan saga att efter 2 år med kopparspiral kom mensvärken från helvetet och det startade också en vecka innan den faktiska mensen. Så funkar inte hormonspiral så funkar säkert inte koppar. NC är bra men man får nog ge det lite tid. Jag är regelbunden men ändå får jag många röda dagar så ladda upp med kondomer! Lycka till;)

  Emelie 2015-05-07 16:03:31
  Svara
 • Hej!
  Först och främst så grymt att du pratar/skriver öppet om sånt här. Jag har faktiskt två frågor till dig. Jag har läst som en galning om hormonfria preventivmedel därför att jag tycker det är sjukt att man stoppar i sig en massa sånt. Det jag har läst om Natural Cycles och fått som svar av barnmorska är dock att det verkligen inte är en säker metod då den bygger på att man tar tempen själv och ”loggar” vilket inte skulle vara särskilt tillförlitligt. Istället så blev jag rekommenderad p-dator som hette pearly tror jag. Den skulle ha samma säkerhetsnivå som p-piller, vara godkänd som metod och mkt mer tillförlitlig då den hade massa avancerade funktioner inbyggt i datorn. Men eftersom du har kunniga föräldrar inom området så kanske du har fått annan info som du isf gärna får dela med dig av?!
  Fråga 2. Eftersom jag läst tidigare om vad dina föräldrar jobbar med samt att du lasrar ”brazilian” har jag en fråga om det. Jag har alltid fått höra att ”nej gud det är verkligen inte bra att ta bort allt” och ”när man blir äldre kan det verkligen skada kroppen” ”huden blir infektionskänsligare” osv. Vad har dom sagt om det? och vad sa hon som utförde behandlingen?
  Kram!

  Ida 2015-05-07 16:00:11
  Svara
 • Hej Petra! Jag tycker det är kul när du skriver om preventivmedel och andra mer personliga saker, som är lätta att relatera till. Jag har själv haft Jaydess i snart ett år, och hade som du första månaderna blödningar varje vecka och kände mig svullen och trött. Men jag gav det lite tid, och efter ca 3 månader blev min mens regelbunden igen. Dessutom minskade mensen otroligt mycket, vilket är super skönt! Så mitt tips skulle nog vara att ge det ännu lite tid, för kroppen måste få vänja sig vid spiralen. Men som sagt reagerar alla olika så man kan inte vara säker. Vill påpeka att jag själv också var väldigt när att ta ut den p.g.a. blödningar i två månader, men det slutade!

  Tack för en härlig blogg!

  Pia 2015-05-07 15:53:21
  Svara
 • Varför äter du inte minipiller? Cerazette/Geztrina. Ingenting händer och mensen försvinner. bästa

  vickan 2015-05-07 15:34:37
  Svara
 • Hej!
  Jag har varit sugen på att testa NC också och läst runt lite. Av vad jag hittat verkar det ännu inte vara godkänt som preventivmedel eftersom det saknas kliniska tester? Däremot ska det finnas en p-dator som heter Pearly eller liknande, som ska vara godkänt som jag förstått det. Kan säkert fått saker om bakfoten, och du har säkert redan googlat en hel del också, men om du missat det är det ett tips iaf. Jag har inte testat något av det men vill då jag vet mer om hur säkert det är. Hoppas du mår bättre fort!

  A 2015-05-07 15:20:22
  Svara
 • Prova kopparspiral istället! Inga hormoner alls. Visst, jag hade också lite mer mensvärk i början. Men det försvann efter ca 3 mån. Fungerar hur bra som helst – och så himla skönt att slippa hormoner men ändå inte behöva bry sig om att äta några piller eller på andra sätt hålla koll. Natural Cycles har jag hört är bättre när man ev. kan tänka sig att skaffa barn (om det råkar hända) – för det kan fortfarande ske. Riktigt säkra perioder finns inte riktigt på det viset (jag är ingen expert på ämnet dock).

  Ida 2015-05-07 15:04:34
  Svara
 • Är så glad över att du är så ärlig om detta. Vill väldigt gärna höra mer om hur det går med Natural Cykles om du kör på det. Är själv så trött på mina minipiller och sugen på att testa. :)

  Sarah 2015-05-07 14:24:39
  Svara
 • Jag är ganska mycket äldre (46) än många härinne men blir alldeles mörkrädd över hur många av er som ”kämpar” er igenom alla biverkningar/protester som era kroppar så tydligt visar när ni använder hormonella preventivmedel.

  Jag åt p-piller (minipiller) mellan 14-31.

  Efter det har jag haft jättestora problem med min sköldkörtel, varje gång jag varit gravid men även mellan barnen och än idag har jag svängningar flera gånger om året som gör mig till en ganska misserabel typ. Svullna bröst och uppblåsthet är en fis i rymden… Min man säger att det är som en galen pms x 100.

  Jag är ÖVERTYGAD om att jag mixat och trixat för mycket med hormoner under mina p-piller år så att jag helt enkelt har fuckat upp min sköldkörtel (kroppens egen hormonfabrik).

  Så till er som har kroppar som ”säger ifrån”…lyssna. Att ha sköldkörtelproblem är ingen höjdare…

  Charlotte 2015-05-07 14:06:47
  Svara
  • Svar på Charlottes kommentar.

   Ja, tycker fan det är skrämmande att en ska behöva härda ut i tre månader när det finns andra alternativ tillgängliga. Använde neovletta i ett par år innan jag kopplade det till mina humörsvängningar. Slutade genast och letade andra alternativ, men de allra flesta som rekomenderas har någon sorts biverkning om det så är hormoner eller rikligare mens. Vägrade att behöva stå ut i tre månader för att testa något nytt som kanske inte alls hade passat, sen står en där igen och måste prova nåt annat. Hux flux har en mått piss i sex månader till. Det enda jag googlade fram som var helt fritt från biverkningar var tillslut pessar som jag nu använt i ca fyra år. FATTAR inte varför det inte är vanligare? Förändrade mitt liv.

   Matilda 2015-05-07 16:07:00
   Svara
 • Ville bara säga att det var samma för mig, fruktanvärd mensvärk de första månaderna men det går över! Nu har allt precis som vanligt med mensen etc och ingen värk. Ge det lite tid?

  Anna 2015-05-07 13:45:42
  Svara
 • Jag har haft kopparspiral sedan jag var 19 år (är 27 nu) och det har fungerat jätte bra! Hade hemsk mensvärk första 2 månaderna men efter 6 månader hade jag knappt ont och plötsligt mens i 3 dagar istället för mina vanliga 6 dagar. Underbart! Plus att jag slapp tänka på preventivmedel på 5 år! Om naturalcycles inte fungerar skulle jag verkligen rekommendera en kopparspiral. Lycka till!

  Camilla 2015-05-07 13:35:03
  Svara
 • Kondom for the win!

  mikaela 2015-05-07 13:18:24
  Svara
  • Svar på mikaelas kommentar.

   Jag håller med! När jag och min kille träffades testade jag Neoveletta i nio månader och under den tiden gick jag upp i vikt, tappade sexlusten och blev nedstämd. Efter det har vi använt kondom (5 år nu) och det funkar jätte bra! Vad är en minut av att fumla med en kondom jämfört med att jag ska behöva utsätta min kropp för hormoner som varken kroppen eller jag vill ha?! Och en kille som inte vill prioritera mitt välmående framför att ha sex utan kondom är ju inte värd mycket i mina ögon.

   Patricia 2015-05-08 12:56:15
   Svara
 • Heja dig! Funderar också på det, hormonella preventivmedel förstör ju för fan livet (för mig)! Hoppas det fungerar!

  Jeanette 2015-05-07 13:16:24
  Svara
 • Jag har Jaydess och har haft den i tre månader nu. Har inte haft en enda biverkning, och har dessutom sluppit mensen helt – och så även de hemska mensvärkarna jag hade förr. Jag slutade på P-piller pågrund av illamående och nedstämdhet och har aldrig mått bättre än nu! Fattar att du är trött på alla biverkningar, menar bara att det funkar olika för olika människor, och jag rekommenderar Jaydess – för dom det passar, funkar det skitbra!
  Hoppas det löser sig för dig med NC, och tack för en SVINbra blogg!!! Har läst den i hur många år som helst – men inte kommenterat förrän nu. Du är så jökla driven och det är något som verkligen inspirerar. Tack! :)

  Isabella 2015-05-07 13:14:27
  Svara
Petra Tungårdens webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!