Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Shop My Favorites

SE ALLT

På begäran: Uppföljning Preventivmedel

NaturalCycles
Minns ni det här inlägget: ”Preventivmedel, spiral och förbannande hormoner” som jag skrev i mars.
Om inte? Börja med att läsa det.

Det här med att hitta rätt preventivmedel har tagit mig hela tio år. Men nu tror jag äntligen att jag har hittat ett sätt som fungerar bra för just mig. Hormoner har aldrig varit min melodi. Jag har förlikat mig med att jag kommer att se ut som Kim Kardashian när jag blir gravid. Fötterna kommer svämma över skorna. Jag kan redan nu säga hej då till mina ögonlock som kommer att försvinna in i ansiktet och bli ett med svullnaden. Jag binder nämligen sjukligt mycket vätska.

Så sedan maj när jag skrev inlägget har jag använt mig av NaturalCycles och det har fungerat så bra. Det är så många som frågat hur det gått, så här kommer en lovad redovisning.

Jag är väldigt glömsk, så jag köpte två termometrar. En som jag fäst runt mitt nattduksbord så jag inte kan flytta på tempen. Och en ”to-go” som jag kan ha med mig när jag reser. I början var det sjukt svårt att komma ihåg att ta tempen. Så min ”inskolningsperiod” (första månaden lär appen och tempen känna din kropp).  Men nu när jag gjort det till en vana är det som att borsta tänderna. Jag ska berätta mer om hur själva kroppen mår och hur den ställt om sig.

Men nu måste jag sova men jag ska berätta mer ännu mer om hur det påverkat min kropp. Men vi tar det inlägget i slutet på veckan ; )

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
18kommentarer
 • Bra att du trivs med det. Jag tycker dock alla borde läsa denna kommentaren som publicerats på Blondinbellas blogg:

  ”Alltså nu måste jag skriva till dig för att berätta hur besviken jag är på dig. Du verkar vara en klok tjej som är väldigt företagsam och jag får därför inte ihop det hur du kan vara delägare i Natural Cycles.

  Natural Cycles är en app som marknadsför sig med att de med 99,9 % säkerhet kan säga när man är fertil/icke fertil. Det blir väldig missvisande när alla andra preventivmedel redovisas med pearl index, dvs man räknar med den mänskliga faktorn, och några sådana siffror finns inte på Natural Cycles. Och varför skriver jag nu detta till dig, du är säkert väl medveten om hur Natural Cycles fungerar. Jo för jag är så innerligt trött på att i mitt jobb varje vecka träffa tjejer som ska göra abort för de har använt Natural Cycles. Man ser i journalen att de tagit ut spiral/slutat med p-piller etc några månader tidigare och sen kommer de för att göra abort och berättar då att de inte tycker om hormoner och därför började använda Natural Cycles. De avbröt alltså sin preventivmedelsmetod till förmån för NC. Men de ska bara veta hur höga hormonnivåer man har när man blivit gravid. Och Varje vecka är det minst 1 som blivit gravid samtidigt som de använt er app.

  Jag vet att folk är väldigt kritiska mot preventivmedel idag, dels för att de upplever biverkningar på tex p-piller eller minipiller men också för att det är onaturligt med hormoner. Men om man vill leva som en naturlig kvinna ska man egentligen föda 10 barn under sin livstid och sammanlagt amma i minst 10 år? Och vilka hormonnivåer ger inte det egentligen? Och i diskussionen angående riskerna med preventivmedel tar man aldrig upp vilket cancerskydd tex p-piller faktiskt har? Och att det finns fler alternativ än p-piller!

  Det jag vill säga är att du har otroligt stort inflytande på många unga och lite äldre kvinnor, och därför är jag besviken på hur du kan göra så mycket reklam för natural cycles på ett sätt som är missvisande. Ta fram ett tydligt pearl index på er produkt där man räknar med den mänskliga faktorn, för det framkommer inte i era siffror och för de som då inte är insatta i statistiken låter det lite för bra för att vara sant. Jag börjar bli trött på att hjälpa kvinnor med abort efter att de använd er app. Jag vill kräkas så fort någon nämner NC. Och det rör sig inte om endast enstaka fall! ”

  Jag har själv kört NC och det var inte värt att oroa sig för graviditet jämt. Tror inte alls på temp-grejen, snarare ägglossningssekret isf, men räcker ju med en svampinfektion för att det också ska spricka. Hoppas ni trivs med det iaf. :)

  Sofie 2015-12-01 15:47:08
  Svara
 • Motsatt problem.. Jag binder sjukt mkt vätska UTAN p piller!! Råd ngn?!
  Varit utan ett år och ser ut som en uppblåsbar fisk. Blev genast bättre med p piller, håller vikten oxå bättre med p piller. Vad att göra… Är beroende av skiten pga utseendet.

  Katarina 2015-10-23 16:12:13
  Svara
 • Kan rekommendera kopparspriral för den som vill undvika hormoner men inte vill använda NC! Funkar säkert olika bra på olika personer, jag var rädd att jag skulle få en syndaflod till mens och jätteont men jag märker inte av den. Lätt o kontrollera att den är kvar med, man kan känna efter att trådarna sticker fram.

  Anna 2015-10-22 19:50:51
  Svara
 • Hej,

  Tack för en bra blogg!

  Jag ser att du inte använder ditt gula överkast från Mille Notti längre. Sugen på att sälja?

  Kram Camilla

  Camilla 2015-10-22 07:02:05
  Svara
  • Svar på Camillas kommentar.

   Hej!

   Jag har ett helt oanvänt sängöverkast från Mille Notti (ligger i förpackning), samma modell Bacio i senapsgul :) Vilken storlek var du ute efter?

   sohodoll@live.se 2015-10-22 16:57:29
   Svara
 • Efter tio med Malou hade ett inslag om preventivmedel där man bland annat tog upp natural cycles. Barnmorskan där förklarade att NC framförallt riktar sig mot kvinnor som lever mycket rutinmässiga liv, är i balans och känner sin kropp. Detta eftersom det finns så mycket som kan påverka kroppstemperaturen och utslaget på NC.

  På grund av detta är det viktigt att (alltid) rådfråga en barnmorska innan man byter preventivmedel. Det är såklart lockande att testa NC eftersom man slipper proppa kroppen med hormoner. MEN NC passar inte alla, speciellt om man inte är noga och faktiskt använder kondom för att vara på den säkra sidan när det finns risk för graviditet och inte reflekterar över hur ens kropp mår.

  Jag använder själv inte NC men har läst på mycket och är sugen på att testa.

  camilla 2015-10-21 12:59:05
  Svara
 • Kul att du börjat med NC Petra!!! Jag har använt natural cykles i snart ett år och ingen graviditet här inte ;) Men jag slarvar absolut inte med röda dagar som många verkar göra. :(

  Bella 2015-10-21 12:01:31
  Svara
 • Told ya att NC är bäst! Ja, jag var en av de som förespråkade NC då när du frågade om preventivmedelstips för ett antal månader sedan ;) Så glad att du testade det :D Btw sjukt STORT grattis till förlovningen! Så otroligt glad för din skull! :D Men betyder det att ni ska gifta er inom ett år eller hur tänker ni där? Tänker eftersom att du flera gånger nämt giftermål nu sedan ni förlovade er :) Om det är så så tycker jag att det är extra kul eftersom att jag och min fästman gör likadant, vi förlovade oss i augusti och ska gifta oss i augusti nästa år. Pirret liksom! Hade varit övernajs om du också ska gifta dig nästa år och kan dela lite bröllopsinspo på bloggen :D KRAM!

  Rebecka 2015-10-21 11:56:56
  Svara
 • Jeg har pga bivirkninger av p-piller byttet til et hormonfritt alternativ selv. Etter samtale med legen valgte jeg det, ettersom jeg slet med hodepine. Han anbefalte meg http://www.hormonfritt.no og har ikke angret et sekund. Selv om det var uvanlig med mens igjen, er hodepinen borte og det er jeg veldig glad for. Fint at du forteller din historie og oppdaterer dine lesere om hvordan det fungerer for deg. Lykke til videre :)

  Silje 2015-10-21 11:06:22
  Svara
 • Håller med ovanstående kommentarer. Är också fascinerad av att det verkar gå så bra för NC. Om man nu bortser från risken att trots användning bli gravid så- hur kul är det med ett ”preventivmedel” som säger att jag inte behöver ha kondom när jag har mens eller pms. Inte då man är som mest sugen på ett ligg.

  Erika 2015-10-21 10:51:23
  Svara
 • ”Jag har förlikat mig med att jag kommer att se ut som Kim Kardashian när jag blir gravid”
  För det första så hade Kim Kardashian havandeskapsförgiftning när hon var gravid första gången, vilket orsakade den stora svullnaden, det hade inte med hormoner att göra.
  För det andra, och egentligen den huvudsakliga poängen… Kan vi inte komma överens om att sluta värdera varandras kroppar och sluta referera till fullt normala kvinnor som nåt slags skräckexempel?

  Fanny 2015-10-21 10:47:40
  Svara
  • Svar på Fannys kommentar.

   Tack Fanny, vilken bra poäng! Det viktigaste är att vara frisk under graviditeten och att babyn mår bra, allt annat är oviktigt.

   Julia 2015-10-21 11:33:51
   Svara
   • Svar på Julias kommentar.

    Amen! Bra poäng där Julia & Fanny.

    Dina ord, vilket övertramp! Herre gud, hur fåfäng får man vara om man anser att de finns bra och sämre graviditets-kroppar?! ”Jag har insett”! Alla som får äran att vara gravida ska vara lyckliga! Så OFÖRSKÄMT att bedöma en gravid kvinnas kropp! Omoget också. Man ser väl ut som man gör? Precis som det är ngt man styr? Hur tror du eg att man ser ut som gravid ?! Många ser ut som Kim. Jag undrar om du skulle gilla det OM du får äran att blir gravid en dag. Om du skulle vara de minsta lik henne ska du skratta dig lycklig! ;)

    /Besviken

    Annah 2015-10-21 13:56:11
    Svara
 • NaturalCycles är ingen säker metod för att undvika oönskad graviditet – i alla fall om metoden används utan annat skydd t ex kondom.
  Däremot kan NaturalCycles användas om man önskar bli gravid. Det är precis det som Isabella Löwengrip skrev om.
  Finns ingen som rekommenderar NaturalCycles som ensamt preventivmedel förutom köpta bloggare och NaturalCycles grundare/ägare.

  Agnes 2015-10-21 10:27:17
  Svara
 • Det kan ju vara okej att inte vara sitt snyggaste och bekvämaste jag under en graviditet, man får ju ändå något för det! Men resten av livet, nej.. Ska bli kul att höra vad du tycker, har inte vågat testa NC pga rädsla för att bli gravid.

  Josefine 2015-10-21 09:07:17
  Svara
  • Svar på Josefines kommentar.

   Gör det inte! Jag blev gravid fast jag hade prevent, finns inga vetenskapliga artiklar som stödjer denna metod. Det vet jag nu, det visste jag inte då.

   Tkr det är vidrigt att NC sponsrar många stora bloggerskor/poddar där de tror de är en säker metod men sen godkänner inte blondinbella negativa kommentarer om NC på sin blogg. Finns liksom ingenstans för oss som blivit ofrivilligt gravida att varna andra.

   Tycker liksom inte det är värt risken, mår man piss av hormoner (som jag också gjorde) så kan man köra med kondom haha trodde aldrig jag skulle skriva det men man vänjer sig. Hellre det än hela jävla karusellen med att vara gravid, abort, inte vara gravid osv.

   E 2015-10-21 09:48:03
   Svara

senaste från Mode

Petra Tungårdens webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Petra Tungården
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Marie Serneholt
Lifestyle
Makeup by Lina
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Susanne Barnekow
Lifestyle
Tess Montgomery
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Joanna Swica
Lifestyle
By Momo
Home
34 kvadrat
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Emma Danielsson
Mode
Paulina Forsberg
Hälsa
Fannie Redman
Mode
Mathilda Weihager
Mode
Pamela Bellafesta
Hälsa
Josefines Yoga
Man
Niklas Berglind