Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Asiatisk Varm Biffsalad

Asiatisk-Biffsalad

I söndags gjorde jag den här varma asiatiska biffsalladen. Som ni vet älskar jag ju asiatisk mat, det är det absolut bästa jag vet. Om jag hade kunnat hade jag ätit på Farang varje dag. Om ni inte varit där så måste ni gå dit. Deras mat är fantastisk.

Jag började med att marinera oxfilén i en marinad från Jennie Walldéns bok, Asiatiska Smaker (den är grym!). Vi hade oxfilé hemma, annars tycker jag nästan att det är godare med entrecote till, som är tunnare.

asiatiska-smakerFick den av min lillasyster Millo i julklapp för flera år sedan. Använder den hela tiden.

VARM ASIATISK BIFFSALLAD.

MarinadFörst la jag köttet i den här marinaden i några timmar.  Det går självklart att hoppa över den här marinaden och bara steka köttet i salt och peppar. 
______________

Steg 2.

MIN ASIATISKA SÅS.

Jag vet att jag bloggat om min asiatiska sås förut, men den är livet. Så är det bara. Och fått massa frågor om den, så här kommer den igen. Jag höftar alltid bara måtten när det kommer till såsen så har inte direkt koll på hur mycket det ska vara av allt. Smaka av och se ; ) Viktigast är att det blir en bra balans mellan det starka, söta och syran. Smaka av hela tiden så kommer ni känna när det är fullträff.

GÖR MYCKET SÅS.

____

Ljus japansk soya
Fisksås
Sesamolja
Olivolja (burkar fylla ut såsen med det, för jag gör alltid ganska mycket åt gången).
1-2 Pressade Vitlökar
1 kruka Koriander
1-2 Chili
Typ en msk Strösocker
Finriven Ingefära
4-6 Lime (mycket lime) (jag har investerat i en citruspress, livets maskin om man gillar asiatisk mat).
____

Den blir godast om den får stå i kylen några timmar – då är den heaven on earth. Men går också bra att slänga ihop på direkten.

Steg 3. 

Hacka salladskål och salladslökar.

Hetta upp en stor stek- eller wokpanna tills den ryker med lite sesamolja.

Fräs vitlök och ingefära i några några sekunder. Tillsätt sedan salladslöken och salladskålen och låt fräsa i någon minut. Dra därefter i lite av min asiatiska sås. Och blanda runt så alla grönsaker täcks av såsen. Dra av från plattan.

Steg 4. 

Torka av köttet från marinaden. Hetta upp en stekpanna med lite rapsolja/olivolja. Lägg ner köttet i stekpannan. Stek 2-3 minuter per sida. Låt vila i folie i 5-10 minuter.

Jag stekte dessutom mitt kött i rostad sischuanpeppar som jag verkligen förknippar med asiatisk mat. Men går bra utan.

Steg 5. 

Lägg upp grönsakerna på en bädd på ett fat. Skär köttet i tunna skivor och lägg det ovanpå de varma grönsakerna. Toppa med koriander och krossade torrostade jordnötter.

_______

Som sagt jag älskar asiatisk mat! Har ni något recept jag inte får missa?

TIPSA I KOMMENTARSFÄLTET!

Gangnam
De här två recepten står näst på tur att provas från hennes bok!

Teriyaki-hamburgare
DÖR LITE HUR GOD SER DEN HÄR HAMBURGAREN UT? Med sesamaioli? I die!

peking duck
En annan asiatisk favoriträtt som jag brukar göra är ju Peking Duck.

Spana in mitt gamla blogginlägg här för mitt Peking Duck recept!

peking duck

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
13kommentarer
 • Hvor er serveringsfatet fra?:)

  Maja 2016-10-17 17:41:49
  Svara
 • Du borde testa shibumi ! Kan vara bättre än farang

  Tomas 2016-10-14 00:05:10
  Svara
 • Den där såsen är så sinnes god!!! Älskar den! Har du testat att göra ceviche? De är inte asiatiskt men smakerna är magiska koriander chili lime allt de där goda. Ceviche är från Peru och går att göra i många olika kombinationer. Googla så får du se :)

  Sandra 2016-10-13 09:43:55
  Svara
 • Alltså… MUMS!
  http://www.koket.se/asiatisk-sommarsallad-med-lax-och-sesamdressing?autoplay=true

  Anna 2016-10-13 09:14:52
  Svara
 • Jag tuppar AV vad gott det lät, måste testa!!! Gör du Pad thai hemma nån gång? Vi lagar det ibland, får man till balansen rätt så kan det vara en av mina favvo-rätter. Mmmm blev hungrig nu, fan haha..

  elin 2016-10-12 23:56:59 http://elinsparis.devote.se
  Svara
 • Herregud va gott det låter! Måste prova!

  Linnea 2016-10-12 18:27:27 http://nouw.com/linneaeldforsen
  Svara
 • Så gott :)

  Lovisa 2016-10-12 17:29:46 http://nouw.com/lovisabergquist
  Svara
 • Ser supergott ut!! Är det jordnötter man ser på bilden?

  Catharina 2016-10-12 17:08:27
  Svara
 • Här kommer ett recept på en supergod laxsallad

  Salmalax (ska ätas rå)
  Ett granatäpple
  Koriander
  Chili
  Gurka
  Avokado
  Sesamfrö

  Såsen
  3msk fisksås
  3msk soya
  3msk pressad lime

  Hacka allt i kuber, och blanda ihop allt. Servera avokadon på sidan.

  Väldigt enkelt och gott! Ät som förätt eller till ris om man vill ha de som varmrätt ??

  Patricia 2016-10-12 16:10:27
  Svara
 • Helstekte du oxfilén ca 3 min per sida eller stekte du mindre bitar som du sedan skar upp? :)

  Sofia 2016-10-12 15:00:39
  Svara
  • Svar på Sofias kommentar.

   Helstekte ; ) Men jag äter alltid rare på resturang. Är nog lite för blodig för många. Så just oxfilén kan nog ligga på lite till beroende på vad du gillar. Men med entrcôten skulle jag inte låta vara på längre än 2.

   Petra Tungården 2016-10-12 15:06:12 http://petra.metromode.se
   Svara
   • Svar på Petra Tungårdens kommentar.

    Håller på med denna maträtt nu och vill bara ringa dig för tips ? Men provar här! Jag har stekt ett Kg entrecote nu 2 min på varje sida, kommer den bli lagom rosa i mitten? Känns som den kommer bli väldigt rare? Hur brukar du göra? Helsteker du entrecote?

    Elin 2017-04-29 20:09:49
    Svara
   • Svar på Petra Tungårdens kommentar.

    Åh tack fina, ska testa i helgen!??

    Sofia 2016-10-13 21:16:06
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!