Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Shop My Favorites

SE ALLT

2 år som förlovade idag!

Tinder

Idag firar jag och Markus 2 år som förlovade! What! Vem hade kunnat tro att den där Tinderdejten för tre år sedan skulle leda till en förlovning, snart giftermål och förhoppningsvis inom sinom tid barn och familj!

Helvete det trodde jag inte på vår första dejt. Markus sa att det var kärlek från första ögonkastet. Jag var lite mer svårflirtad. För mig tog det till tredje dejten innan jag kände att wow det här är verkligen något som jag inte känt förut. En trygghet som jag aldrig upplevt förut. Sedan slog det gnistor när vi spenderade en helg i Paris, klyschigt nog  – och jag skulle nog säga att det var då jag verkligen blev kär.

Under alla år som jag var singel, för jag var ju singel i en jävla massa år, typ hela mitt liv, kände jag ofta att vad tusan gör jag för fel? Varför blir jag dumpad? Eller varför slutar jag vara intresserad? Ja, jag var en jävel på att dejta. Tror faktiskt att få är lika bra på att dejta som jag, haha. Får man vara så vidrig att man sätter sig själv på den piedestalen. Men ofta rann det ut i sanden efter några månader, ett halvår eller så. Eller så fantiserade jag ihop en relation som inte fanns.

Minns ni det här inlägget?

”Du som är så härlig och rolig. Varför är inte du tillsammans med någon”

Idag vill jag iallafall utbringa en stor brakskål för Tinder för att ni fick mig hitta min livspartner och bästa kompis, Lorpan.

Jag tänkte att på fredag firar vi därför kärleken i bloggen.

Kan inte ni berätta om era bästa Tinderhistorier här i kommentarsfältet? Som jag kan få lyfta i bloggen? Bra som dåliga! Älskar att höra era berättelser!

Har ni några frågor om mig och Markus? Eller om dejting? Jag är inget proffs men haha som sagt dejtat en del! Hit me så svarar jag!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
67kommentarer
 • Petra. That’s so wonderful! I think you made the perfect match! You are so beautiful and a women which really deserves so much luck in LOVE! All the best for you!!!

  Corinna 2017-10-29 18:16:52 http://www.looks-like-coja.com
  Svara
 • Jag hade haft tinder i nästan två år men inte bestämt träff med någon av matchningarna. Tinder hade mest blivit en form av bekräftelse (både för mig och för de jag matchade med). Men så en trött dag i i februari 2015 matchade jag med en kille som redan från första meddelandet kändes annorlunda. Jag reste en del med jobbet den perioden så det tog nästan två veckor innan vi fick till en träff. Under de här två veckorna skrev vi dag och natt. När vi väl skulle ses var jag lite orolig att det inte skulle kännas lika bra, att vi hade klickat genom text behövde ju inte betyda att vi gjorde det i verkligheten… Såhär, lite mer än 2,5 år, två lägenheter, en förlovning och ett barn senare får jag nog lov att säga att det klickade även i verkligheten. ;)
  Tack tinder!

  Signe Gry 2017-10-22 00:50:55
  Svara
 • Jag träffade min man på tinder för ca 4 år sedan, vi möttes ute tillsammans med vänner, och gick sedan hem ihop. Vi har i stort sett bott ihop sen den kvällen. Nu har vi varit förlovade i 2 år, gifta i 1,5år och väntar en bebis i december. Undrar så ofta om jag hade haft sån tur att träffa honom om inte tinder fanns! Love to tinder <3

  Maria 2017-10-20 15:16:02
  Svara
 • Hej petra! Älskar din blogg och saknar ”nöd och lust” något enormt! Lyssnar på er podd genom olika livsproblem, framför allt dejting och kärlek.

  Jag har en fråga, vet att ni tar upp detta i podden också men hade behövt lite extra hjälp.
  Jag har dejtat en kille i två månader snart, tycker vi har klickat väldigt bra, men han hör aldrig av sig? Men när han väl gör det (1-2 ggr/v) vill han äta middag eller bjuda på frukost. Han är 7 år äldre och detta är väl första gången jag vuxen dejtar (har alltid tappat intresset efter första dejten). Men jag känner mig ganska bortglömd eftersom han aldrig hör av sig, självklart hör jag av mig men sen slutar han svara och skriver några dagar senare och frågar om vi ska ses. Känner efter två månader att jag vill veta vad hans syfte är eller om det håller på att rinna ut ur sanden? VAD KAN MAN SKRIVA UTAN ATT VARA PÅ? eller bör jag lugna mig, är det så här ”äldre” gör? Efter 2 månader känns det som jag borde veta min plats.

  Du som är så grym på dejting, kan du inte ge fler tips om hur man tar reda på att han vill mer eller om han bara är intresserad av att ses och ligga. När man ska inse att det inte finns något där att hämta? Hade varit så kul att få tips från en dejting guru!

  Massa kramar <3

  Amanda 2017-10-19 13:54:22
  Svara
 • Jag träffade också mitt livs kärlek via Tinder. Han kom hem till mig en kväll och en vecka senare bodde vi ihop. Har aldrig känts så rätt och inom kort utökar vi förhoppningsvis familjen.

  C 2017-10-18 23:22:44
  Svara
 • Jag Tindrade och fick en match. Vi snackar lite och några dagar efter är vi på samma dagsfest. Vi hälsar o ba haha men duuu tror vi matchat på tinder hehe och så ska vi höras senare. Sen blir de lite blurrigt och kanske 2 timmar senare ringer min telefon och jag tänker då de här e min tinder-match WOHO så svarar glatt och han föreslår en middag, men jag säger att jag bara ska iväg o checka en efterfest men säger att jag ringer när jag varit där o kollat läget. På efterfesten ser jag min match o ba yes nu kör vi-ja går fram o ba men du ska vi dra o käka middag?(som han föreslog på telefon). Han ser så sjukt förvånad ut o ba ahaaa ja mnice initiativ vi drar! Under middagen får jag sms och samtal från numret som ringt o föreslagit middag-”tja trodde vi skulle käka börjar du tröttna på efterfesten?” Jah sneglar på min tindermatch och inser att den som föreslagit middag och ringt mig INTE är tindermatchen utan någon som jah flirtat med under mina två blurriga timmar- detta fick dock grabbarna aldrig reda på

  Lisa 2017-10-18 20:47:04
  Svara
 • Jag hade precis avslutat en dejtingrelation med en kille och bestämde mig för att starta upp tinder på tåget mellan Helsingborg och Stockholm. Killen med det härliga leendet och en kul profilbeskrivning blev en match, två veckor senare och massor av telefonsamtal mötes vi för första gången utanför NK i Stockholm. Jag trodde inte han var intresserad, han ville bara kyssa mig och resten är framtiden! Vi har varit tillsammans i 6 månader i november, jag har aldrig varit så kär, vi ska flytta ihop och tankarna på barn inom de närmaste åren pratar vi redan om! Tinder har gett mig ofantliga minnen med knäppa och roliga dejter, men tinder gav mig också min människa, min Johan! Tack tinder!

  Petra B 2017-10-18 20:27:46
  Svara
 • Jag träffade också min kille på tinder! Snart är det 1 år sedan vi gick på vi första dejt! ❤️.. så ja, skål och tack till tinder!

  Petra 2017-10-18 20:11:41
  Svara
 • Jag gick tog inte tinder så seriöst. Swaipade mest som tidsfördriv. Men en kille hade så himla snälla ögon. Och han skrev så bra! Så jag träffade honom och 2 år och 4 månader senare flyttar vi till hus och gifter oss nästa sommar. Min fösta och sista tinderdate.

  Martina 2017-10-18 18:22:30
  Svara
 • Jag vill veta hur FAN man raggar upp en kille man har en gemensam vän med, men som man inte känner överhuvudtaget. Liksom, vad ska jag säga om jag ser honom ute? Vi följer varandra på ig så det känns stelt att låtsas som att jag knappt vet vem det är, men vill heller inte leka som om vi är värsta bekanta. Vi är båda 18 år.

  Anna 2017-10-18 15:35:55
  Svara
 • Jag laddade ner Tinder-appen när jag och två kompisar åt middag ihop hos den ena. Eftersom hon bodde mittemot en MMA-klubb dök det först bara upp en massa män med tribal-tatueringar som tog gymselfies med spänd biceps…sedan dök det upp fler och intressantare i appen och hoppla – vad kul det var att dejta! Som nyligen återhämtad från anorexia och 10kg tyngre än innan behandlingen började, var jag full av liv och så nyfiken på livet. Allt var kul och spännande, det kunde vara dagar då jag hade dejter till lunch, kaffe och drink. Mitt i allt detta träffade jag honom med stort H. På vår första dejt satt vi med varsin juice på en bänk högst upp i Observatorielunden och skrattade konstant i 2 timmar. När vi skulle säga hejdå gav han mig en kyss, vände sig om och gick iväg. Tre månader senare flyttade han in hos mig och vi är fortfarande ett par idag, 2,5 år sen han flyttade in.

  Jag älskar vad Tinder har gjort för mig och min sambo! Vi hade aldrig träffats utan den appen. Så glad jag är också över alla roliga människor jag träffade på vägen, den ene speciellare än den andre.

  Petra 2017-10-18 15:33:21
  Svara
 • Vad fint!

  Min bästa tinderstory är när jag matchade med en kille som jag tog en fika med efter en väldig hektisk dag, där jag redan hade fikat 1000 gånger innan då jag hade vart på konferens. Stressad och proppmätt mötte jag upp honom för den där korta lilla fikan som sedan ledde till en middag och som nu ungefär ett år senare har lett till att vi är sambos och väntar vårt första barn nu i November!

  Malin 2017-10-18 15:23:05
  Svara
 • Haha alltså min bästa tinder-story lär väl vara denna..

  Matchade med en snygg kille på tinder när jag bodde i en mindre stad. Vi gick ut och käkade pizza och gick på bio – han var supersöt i verkligheten, hade ett leende att dö för men.. var helt ärligt ganska korkad. På ett gulligt sätt, absolut, men ändå.. Vi kunde prata om nåt superkänt resmål jag hade och han hade ingen aning i vilket land eller vilken kontinent det låg.

  Så för att beskriva för mina kompisar hur det känts sa jag således, citat: ”Han är lite PH-dum liksom”.

  Vi sågs inte igen och jag tänkte ej mer på det. 4 månader senare kommer trailern ut för nya säsongen av Paradise Hotel och jag sätter nästan frukostflingorna i halsen – gissa vem som är med!? 😂

  Evelina 2017-10-18 14:34:22
  Svara
 • Vad fint! Detta får mig att tänka på min Tinderhistoria: Jag hade bott i England i ett drygt år, ensam och funderade på att flytta hem igen. Mängder av dåliga dejter och Tindermissar blev det också.. läs killar som är en helt annan person än de sagt, killar som säger vad som helst för att få något och sedan blir totala svin när de får ett nej osv, osv.

  Precis när jag nästan gett upp så matchade jag med en lång kille med rufsigt hår och den bästa Tinderprofilbilden jag sett (halvöppen mun med en sked glass på väg in och ett paket Carte D’Or i handen!).

  Första dejten på hans hemmaplan var lite awkward eftersom han är ganska tyst av sig i början. Han hade också blivit rekommenderad ett ställe av en jobbkollega som ”skulle vara bra”….. Det visade sig att det var svårt att hitta dit, så vi gick i cirklar och hamnade på världens längsta gata med fulla soptunnor packade längs hela vägen! Väl framme visade sig stället vara ett stammishak med otroligt kladdiga bord, dålig mat, otrevlig personal och fotboll på högsta volym på tre TV.

  Vi satt ute och delade på en liten korg kycklingvingar (det enda som verkade någorlunda säkert att äta!) och eftersom jag känner J nu så vet jag att han måste varit otroligt nervös, precis som jag, eftersom han gymmar fem ggr i veckan och normalt sett äter som en häst.

  Det visade sig att han är så otroligt generös med sig själv, den snällaste personen jag vet, samtidigt som att han är en riktig jävel och så otroligt rolig! Två år senare och vi är (också!) förlovade och ska gifta oss i början av oktober nästa år! :)

  Tinder är fyllt av ”delfin och/eller tigerklappande/ bara abs eller kroppbilder/ vidriga citat” personer med första frasen ”Ligga?” men det är ofta så värt det! Vi pratar fortfarande ibland om ”the tour of Southampton’s bins” hahaha!

  Frida 2017-10-18 13:23:49
  Svara
 • Jag gick pa Tinder-dejt i augusti forra aret med livets man. Allt med honom var egentligen fel men efter 10 minuter sa kande jag att den har personen maste jag ha i mitt liv. Vi spenderade 72 timmar i varandras sallskap och han var det mest fantastiska jag har traffat nagonsin. Dock efter 48 timmar in i var megalanga dejt fick han ett telefonsamtal om att borja ett TV-jobb i NYC med start tre dagar senare. Jag peppade honom att ta det, hjalpte honom att ga igenom hans kontrakt medveten om att det skulle bli slutet pa nagonting valdigt kort, men otroligt intensivt och romantiskt. De sista 24 timmarna var en blandning mellan att lara kanna varandra och saga hej da. It was short but so very sweet och jag tanker fortfarande pa honom.

  Esset 2017-10-18 12:04:48
  Svara
 • Detta var innan man började använda Tinder så mycket som man gör idag, men däremot använde man sig av HappyPancake flitigt (😂). Jag hade tråkigt en kväll och loggade in efter några månader som offline där. Den kvällen började jag prata med en helt fantastisk kille, vi bytte nummer och sågs några dagar senare.
  Idag är det över 5 år sedan och vi har pratat med varandra varje dag sen dess, vi är förlovade och har en liten dotter på 8 månader. ❤️

  Martina 2017-10-18 11:52:32
  Svara
  • Svar på Martinas kommentar.

   Haha! Va roligt att jag skrev ”vi har pratat med varandra varje dag sen dess” 😂 Men jag tror ni förstår vad jag menar!

   Martina 2017-10-18 11:54:48
   Svara
 • Okej, jag dejtar en heeeel del. Via tinder!
  Men, efter att ha lyssnat på Katrin Zytomierskas pod tillsammans med Bingo, så nämndes det att vi tjejer är så tillgängliga idag. Vi är ständigt online och vi svarar alltid, drömmer oss bort osv. Självklart är detta inget som står för alla, men det står för mig. Jag är ständigt online, jag svarar oftast ganska fort och träffas gärna för dejt med någon jag matchat med, sen drömmer jag mig vidare. Men det som Katrin syftade till då var att, avboka lite mer, att inte vara så tillgänglig jämt, visa intresse man avboka lite mer.
  Jag har inte testat vara mindre tillgänglig, men tack vare otroligt mycket på jobbet har jag blivit tvungen att avboka en del och inte alls vart lika snabb på att svara många. För ja, jag pratar med många killar på tinder. Vill inte stänga några dörrar för att eventuellt kunna hitta min prins en dag, men jag börjar bli less helt ärligt!

  Så min undran, hur gjorde du när du dejtade?
  Var du den som var väldigt på eller blev du oftast frågad?
  Och vad var den konstigaste och den roligaste dejten du var på?

  Caroline 2017-10-18 11:39:17
  Svara
 • I lördags var det exakt 1 år sedan som jag träffade min man för första gången på en date via Tinder. Nu 1 år senare är vi förlovade, gifta, och väntar vårt första barn som är beräknat om 7 dagar. Alltså livet! ❤

  Caroline 2017-10-18 11:30:17
  Svara
 • Den 17:e oktober 2014 träffades jag och min man för första gången efter att vi hade messat fram och tillbaka på Tinder under någon vecka. Jag hade varit singel i typ hundra år (ok i åtta år , men det kändes som hundra) och hade i stort sett gett upp på att hitta min ”partner in crime” efter att ha dejtat vad som kändes som Stockholms alla douche bags. Men så åt jag lunch med en gammal kompis och hon övertalade mig att ladda ned Tinder och testa. Motvilligt sa jag ja, och min numera man (vi gifte oss i somras :D) var min andra Tinderdejt (den första spenderade fyra timmar med att prata om sitt ex som han UPPENBARLIGEN inte hade lyckats komma över.. men det är en annan historia). Genom Tinder träffade jag min bästa kompis, vapendragare och största hejarklack, och jag är så himla glad att jag inte gav upp på kärleken även om det många gånger kändes helt hopplöst att hitta rätt!

  Hove79 2017-10-18 10:51:10
  Svara
 • Kärlek ! Åhhh jag som du har dejtat runt, herreminhatt! Festade konstant, dejta,flörta,nya killar varje helg 🙈 , intresanta killar, nördar, kriminella, snobbiga,poliser,brandmän,kostymkillar,bönder tja alla kategorier hann jag nog med.Letade som en tok i 15år samtidigt som jag levde livet. Till slut tröttnade jag efter brustet hjärta om och om igen. Började tänka på mig själv, bearbeta att jag nog skulle vara singel på min 30 årsdag på min stooooora fest. En vecka innan jag skulle åka till Brasilien på en skön lång semester med vänner så stod han där. Ett par mejl senare på dejtingsidan Sockertoppen. Mannen i mitt liv ! Ett halv år senare fyllde jag 30 med honom som pojkvän. I feb i år flyttade jag hem efter 10 år i Norge och 1 år som distansförhållande. Nu ? Nu har vi hunnit varit sambo i 9 månader, köpt vår första bil.. och hör här? Köpt hus, renoverat! Sa att de enda som får mig flytta hem till Karlstad igen ska va kärlek. Och det blev de! ♥️ Han dyker upp när man minst anar de.

  Frida Johansson 2017-10-18 09:53:20
  Svara
 • Du om någon har väl bra tips på hur man inleder en konversation på ex tinder – och hur man får den att komma vidare?! Jag är en person som egentligen levererar bättre live 😂 än över Internet. Hur gör man för att hålla gnistan vid liv i text och är man för på om man säger att man gärna vill ha en date öga mot öga så snart som möjligt?

  Sasha 2017-10-18 08:40:45
  Svara
 • Jag träffade min sambo och stora kärlek på Tinder också! Trodde aldrig det skulle vara möjligt, men utan Tinder hade vi nog aldrig träffats eftersom vi bodde i helt olika städer tidigare.

  Amanda 2017-10-18 08:27:57
  Svara
 • Idag, den 18e okt har jag o mitt livs kärlek varit tillsammans i 1 år. När det är rätt är det rätt så fort gick allt. Efter 3mån flyttade vi ihop och nu 1 år senare är jag gravid i 6e månaden med vårt barn. Aldrig varit lyckligare. Gör en vlogg om min graviditet så att vänner o familj ska vara delaktiga men främst va kul för vår lilla son att se senare i livet. 😊

  Svara
  • Svar på Angelikas kommentar.

   Glömde helt min poäng. Min kärlek började med en tinderdejt. Träffades en kväll utanför åhlens på Östermalmstorg o tog 2 glas vin på nybrogatan 38. Efter den dejten hördes vi varje dag och poff så fanns det kärlek i luften.

   Angelika 2017-10-18 08:05:18
   Svara
 • Nu i november är det 5 år sen jag träffade killen i mitt liv! Tinder fanns inte då men tror ändå inte vi hade matchat då vi bodde 80 mil från varandra , hade fått swipea igenom hela Sveriges manliga befolkning då. Jag spelade Xbox spel med hans kusin och ibland var han med i gänget (gjorde lite Facebook stalking så man visste vilka man prata med) och en dag la ha till mig och någon gång i juni skrev han till mig , jag som inte trodde någon kille kunde tycka om mig svarade inte. I september senare samma år skrev han igen , vi pratade och skrev i två månader innan vi träffades, från den dagen var det vi. Vi hade långdistans i 2 år och när mina studier var slut flyttade jag direkt . Jag var 17 då och inte en dag har jag varit osäker på att det är fel beslut . Länge leve kärleken! Grattis till er Petra! 🌟🌟

  Caroline 2017-10-18 07:46:04
  Svara
 • Hade haft tinder i en vecka och fick en superlike av kille, han såg helt ok bra ut på bilderna men hade en sjukt bra och rolig bio. Vi matchade alltså och skrev i 4 dagar innan vi bestämde oss för att ses och ta en eftermiddagsöl en fredag. När vi väl sågs så kände jag ba WOW, vilken kille!! (Och vad mkt snyggare i verkligheten!!)
  Dejten varade i över ett dygn och sen dess har det varit han och jag varje dag. Allt känns så självklart, rätt och framförallt lätt med honom. Så jag är väl som Markus. Gick på en tinderdejt och det blev en fullpoängare direkt. Känner mig så kär och lycklig idag. TACK TINDER!! Och grattis till er Petra!

  Mel 2017-10-18 06:36:30
  Svara
 • Flyttade till Australien för att plugga för snart 2 år sedan. Hade haft Tinder i nästan 3 år men aldrig dejtat någon därifrån, det var mest som ett spel för mig: yes, no, yes, yes, no, no, no. Mina första vänner i Australien var i 20 års åldern (är 30 plus själv) och var väldigt inne på att dejta så jag tänkte väl att som ny i stan/landet har jag inget att förlora heller. 2 veckor efter att jag anlänt träffade jag en söt kille, min första och enda Tinder dejt… Idag har vi bott ihop i över 1,5 år, han har varit i Norden och träffat min familj och nu jobbar vi på att byta mitt studentvisum till partnervisum så jag inte behöver lämna Oz. Tänk att det kan gå så snabbt och när man minst anar det…

  Ellen 2017-10-18 03:13:56
  Svara
 • Petra! Känns som det där är ett inlägg jag själv har skrivit..vartit supersingel i..ja mest hela livet! Fyller 30 snart och när alla snackar kids, sambo, resor så sitter jag där o försöker bita ihop o le o låssas som ingenting..men innerst inne känner man sig helt lost! Kommer jag va singel hela livet?? Jag är ju en grym tjej men bra jobb fina vänner osv..men träffar mest på f*ckboys som smsar en kl 00.30 en lördag :( hur ska man hitta hoppet? Filtrera kids snacket? Planera nyår utan nyårspartner? Är så trött på klyshor och tindertummen börjar ge upp likaså. Kram till dig!

  Jannica 2017-10-17 22:56:45
  Svara
 • jag är lite lik dig Petra när det gäller dejtande, jag var en jävel på det faktiskt. Haha tror vi skulle kunna utbyta en del historier!
  Hur som, jag lledsnade men tänkte en dag i februari 2015 att ‘en date till sen pausar jag’.
  Nu sitter jag här i vårt nybyggda hus, förlovad och med vår 2.5 månaders gamla dotter sovandes bredvid mig. Han är allt jag drömt om och desto mer. Älskar han mer än jag trodde var möjligt. Det finaste hon sagt till mig är ‘kärlek har fått en ny innebörd sen jag träffade dig’.
  Så sjukt sjukt tacksam att jag gav honom en chans när han hade kärat ner sig i mig och jag var tveksam. Mannen i mitt liv! Åh nu ska jag snusa honom i nacken <3

  Sara 2017-10-17 22:51:01
  Svara
 • Jag fick matchning med min sambo på tinder för snart två år sedan.
  Vi bodde på den tiden ca 10mil från varandra, men tack vare att jag ibland jobbade i den staden som han (och numer vi) bor i fick vi en matchning och började skriva till varandra på tinder, efter ett tag bytte vi nummer och snapchat och fortsatte med kontakten där och någon vecka senare kom han och hälsade på mig för första gången (21 november 2015), efter det sågs vi varje helg och längre ledighet, varannan vecka hos mig och varannan vecka hos honom tills det att jag flyttade till honom och vi blev sambos i september 2016. Nu är vi i full gång med att planera ett husbygge, och om något år hoppas jag att jag får bli hans fru och att han blir pappa till våra barn ❤️

  Therese 2017-10-17 22:14:22
  Svara
 • Månste bara säga först! Älskar din blogg och saknar podden. Blir både glad och ledsen av att läsa kommentarerna om alla lyckliga tinderpar. Jag skaffade tinder för ett år sedan. Matchade med en kille några månader senare, vi skrev i 8 veckor (klickade magiskt!) innan vi sågs. Allt kändes sååå bra! Vi låg på andra dejten, sen bara ghosta han. Fick aldrig någon mer förklaring än ”önskar att vi inte hade legat på andra dejten typ”. Detta är typ 8 mån sen och jag tänkter fortfarande på honom, ofta. Blä!

  Linnea 2017-10-17 22:13:07
  Svara
 • Jag och min pojkvän träffades 13månader sedan via Tinder. Jag är Finsk men bor i Lättland och han är Amerikansk men var här och i Europa bara att rejsa lite. Jag trodde att vi ska bara ha kaffe men han blev kär. Nästa dag han åkte till Nepal men efter i en månad han flyttade hit hos mig. Vi bodde på samma lägenhet för fyra-fem månader och sen åkte han till Amsterdam att jobba. Han bor där nu och jag här i Lättland. Jag aldrig säger att det var hans väl välspenderade 2,5euro någonsin (kaffe han köpte mig)!

  Elina 2017-10-17 22:12:12
  Svara
 • Jag träffade min sambo på Tinder för 1,5 år sedan. Vi hade två gemensamma vänner, vilken den ena visade sig vara min sambos syster som jag känt i några år utan att träffat på hennes underbara bror! Innan vi hade matchat hade hon tänkt att vi två hade haft kul ihop och funderat på att para ihop oss. Men det ihopparandet skötte vi själva! På första daten åt vi en spontan middag en varm kväll under en värmebölja i juni och sen den kvällen har det liksom varit vi. Vi flyttade ihop efter några månader och inte nog med att jag har världens finaste kille så har jag ju dessutom fått en vän som svägerska. Kan inte bli bättre!

  Clara 2017-10-17 22:10:57
  Svara
 • Jag och min kille träffade varandra via happn för ca 7 månader sedan. Jag var superbakis en söndag och han bjöd på brunch. Var lite skeptisk efter dejten men tänkte att jag inte borde döma någon i ett bakistillstånd så andra dejten kom han hem till mig och vi åt pizza, spelade tv-spel och tittade på film, jag somnade på hans axel. I efterhand berättade han att han trodde det var kört eftersom jag somnade men nu förstår han att det var för att jag 100% trygg med honom. En tjej somnar ju inte på vem som helst sådär haha. Är så kär i honom och ska nog våga mig på att berätta det rätt snart med!

  Majsan 2017-10-17 21:51:30
  Svara
 • Detta var långt innan Tinder (10 år sedan) så hängde man på Spraydate. Jag kom ur ett långt förhållande (4 år) och tänkte att lite dating och flirta kan ju inte vara fel. Efter bara 1 månad så fick jag ett mail från en fransk kille som bodde i Paris.
  Vi pratade via MSN i några veckor och sedan möttes vi upp när han var i Stockholm en helg.
  Låt oss säga såhär, idag 10 år senare bor jag i Paris. Är gift sedan 7 år
  Och har en son på 3,5 år. Så absolut man kan hitta kärleken på internet!

  Lisa 2017-10-17 21:43:52
  Svara
 • Har som säkerligen många andra både bra och mindre bra erfarenheter från Tinder. Lämnade en lång relation och tänkte ”fan, nej tinder är inget för mig” men inte kunde jag låta bli att döma lite män så körde ändå. Gick på så märkliga dejter. Så kom det upp en man och jag tänkte så orimligt länge: ”höger eller vänster, höger eller vänster”. Men så bestämde jag mig såklart för höger och BAAM. Råkade hitta världens finaste, mest omtänksamma och mustaschklädda man. Perfekt för mig. Kanske det som jag gillar med Tinder också, någons vänster är en höger för dig.

  Josephine 2017-10-17 21:29:55
  Svara
 • Det var innan tinder fanns så hängde man på badoo haha. Jag matchade med min sambo och vi chattade faktiskt inte så mycket men bytte snap med varandra, sen rann det lite ut i sanden tills vi efter några månader började snapa igen. Han frågade efter mitt nummer och vi började smsa lite. Jag spelade sjuuukt svårfångad men gick med på att ses sent en söndagkväll. Han hämtade upp mig med sin blåa sportbil som lät flera kilometer i förväg. Men så fort jag såg honom vart jag fast! Där började jag tro på kärlek vid första ögonkastet efter att fått hjärtat krossat för många gånger. Nu väntar vi vårt första barn och har nydligen flyttat in i vårt första hus och det kunde inte vara bättre faktiskt ❤️

  Nathalif 2017-10-17 20:56:15
  Svara
 • Dela gärna med dig av vad man kan göra för att få en lyckad/rolig/casual första dejt!!:)

  I 2017-10-17 20:40:58
  Svara
 • Träffade min kille på tinder för lite mer än ett år sedan! Hade inga förväntningar och var så less på ”väldigt trevliga tinderdejter, men inte så mycket mer ändå”. Han har sagt att han föll direkt, men jag var precis som du lite svårflirtad till en början. Och vår första resa ihop var också till Pariii! Det regnade hela helgen, vi drack bubbel i hotellsängen och insåg hur jävla fin han faktiskt är mot mig. Puss på er!

  Patricia 2017-10-17 20:00:42
  Svara
 • Hej Petra!
  Vi har så lika erfarenheter med allt som har hört till dejting osv… jag är 30 år i år o tindrade på lite halvhjärtat under hela förra året. La ner, började om. Osv. Mina vänner hade för längesedan hittat Honom o några skaffat hus o barn. Vad är det för fel?! Kände jag…

  Så var jag på en hemsk tinderdejt där jag kände mig helt felplacerad i november förra året och kom med en dålig ursäkt o sprang därifrån. Söndagen därpå hade jag skrivit med en ny kille knappt en vecka. Om 16 dagar blir vi sambos i en ny fin 3a i vår stad. Trodde aldrig det skulle hända mig 😊.

  Tack Petra för att du delat med dig av dina erfarenheter genon åren, det har fått mig att känna mig mindre ensam. Och framförallt är jag glad att följa din resa framöver med din Markus. Lycka till med bröllop och planering av det. 😊❤
  Kram S

  Sara 2017-10-17 19:44:50
  Svara
 • Petra!!! Beundrar dig så jäkla mycket du är en riktig powerwoman!!! Jag är evigt singel sist kvar av alla tjejer i gänget får alltid lyssna på pojkvänner som är jobbiga /gulliga/parmiddagar där jah gärna kan ta me ”någon skön som min plus en hehe” ha ha…jag är alltid den som får va clownen o berätta om hur jag spårat vidare på kvällen när alla andra gått hem till sin partner

  Hur gör man hur gjorde du för att inte bli krossad av allt?? Ja känner inte att kah måste ha en partner men jah behöver twista till mitt huvud så att alla kommentarer om att ”jag borde ha en” bara studsar bort!
  Hatar att känna ahapp nu sitter ja här igen framför PH när alla är på mysiga promenader

  Allan 2017-10-17 19:31:43
  Svara
 • För 8månader sedan skulle jag ta sista Tinderdejten innan jag skulle ta en ”jävligt lång paus från allt vad män och dejting heter!”. Jag tänkte att dejten skulle bli en öl och sen hejdå, lite som vanligt.
  8 månader senare sitter jag här, helt vansinnigt kär, nyligen sambo och är tillsammans med den härligaste människan som finns. Dejten för 8månader sedan tog aldrig slut, vi kunde inte få nog av varandra och sågs varje dag efter det. Förhållandet har vi aldrig ifrågasatt och jag har aldrig behövt fundera på vad han vill, eller vad jag vill. Allt har varit så självklart och att jag älskar honom så djupt som jag gör, är så vansinnigt läskigt men otroligt härligt!

  Talesättet ”är det rätt, så är det lätt” gjorde mig så förbannad förr, men nu förstår jag!

  Tina 2017-10-17 19:29:03
  Svara
 • Oh lord vad jag levde för Tinder förra sommaren. Kan nog lova dig att jag låg på samma nivå som dig vad gällde dejter, för nog var det riktigt roligt. Bor i en techstad i USA där majoriteten är killar/män, så urvalet var minst sagt gott. Så historier finns det, många.

  Är på en dejt på en baseballmatch och dejten säger att den billigaste ölen finns på en specifik bar, vilken vi givetvis går till. Väl i kön med min dejt så inser jag att bartendern är en kille som jag också (aktivt) skriver med på Tinder. Och det finns ingen chans att jag kommer ur situationen. Så mitt i paniken, med förhoppning att killen jag skriver med på Tinder inte säger någon till dagens dejt, försöker jag upprätthålla någon slags lugn. Så står vi där, jag, dagens dejt och min framtida dejt som en liten obekväm grupp. Jag och min framtida dejt får ögonkontakt och har någon slags telepatikonversation där jag blir tillsagd ”jaha ja, du är en av dem tjejerna”. Hej och hå så tar jag min öl och försöker ta mig och dagens dejt därifrån så fort som möjligt. Blev ingen mer öl den dagen. Och min framtida dejt hade tagit bort mig på Tinder, konstigt nog. Där och då insåg jag att jag hade gått varvet runt på killar i en miljonstad, så lugnade ned dejtandet efter det (iaf för den veckan).

  Men efter en massa mäh-dejter så träffar jag till slut honom, precis när jag börjat tröttna på alla dessa dejter som inte gav någonting. Min drömman. Allt klickade, precis allt, och jag förstod just varför det aldrig känts rätt innan, för jag hade alltid väntat på honom. Vi sågs varenda dag, vår tredje och fjärde dejt hade vi på samma dag för vi ville inte vara ifrån varandra. En och en halv månad senare gick han ned på knä på bergstoppen, på nyårsafton och var så nervös att allt han fick sagt var “Do you want to marry me?”. Nio dagar senare var vi gifta. Vi bara visste.

  Snart har vi varit tillsammans i ett år, och det är precis så bra som jag visste det skulle bli. För jag bara visste. Nästa sommar gifter vi oss I Sverige igen, (till mina vänners förtret som önskade ett pampigt amerikanskt bröllop med massa amerikanska män). Så tacka gudarna för Tinder :)

  Denice 2017-10-17 19:14:20
  Svara
 • Flyttade till USA för att plugga, några år äldre än övriga män på colleget så trodde det var kört att hitta en man där. Så provade tinder utan några förhoppningar och nu är jag tillsammans med en som jag kan säga är min framtida man, på en helt annan kontinent än vad jag hade trott och efter en livstid av att vara supersingel. Tack tinder!

  Sara 2017-10-17 18:46:14
  Svara
 • Tycker fortfarande att det blogginlägget är det bästa någon i bloggvärlden någonsin skrivit! KRAM

  Linn 2017-10-17 18:41:12
  Svara
 • Jag och min pojkvän matchade i december för snart två år sedan. Han har sagt att han föll för mig direkt. För mig tog det längre tid, men till slut så föll jag. Och jag hade ingen aning om att kärlek kunde kännas såhär mycket. Han gör mig så lycklig. Livet är så mycket roligare att leva med honom. Det känns nästan orimligt att jag ska få dela resten av mitt liv med den här mannen, men han säger att vi ska det.

  Alexandra 2017-10-17 18:32:16
  Svara
 • Grattis! Känner inte er men är verkligen så glad för er skull, ni är så himla fina ihop. Jag var exakt som dig innan, alltid singel eller med helt fel killar. När man väl hittar rätt är det verkligen magiskt! Kram!

  JohannaIsabella 2017-10-17 18:28:43 http://www.johannaisabella.se
  Svara
 • Blev lämnad av min föredetta sambo sedan flera år tillbaka. Han hade fallit för en tjej på sitt jobb och jag mådde skit osv.
  Skaffade tinder dagen efter. Bästa jag gjort. Behövde känna mig vald efter att ha blivit bortvald.
  Började prata med en kille som verkade skön och vi klickade bra i text. Gick på dejt med honom. Var sådär pepp. Men TACK alla makter ovan för det! Allt jag drömt om och allt jag saknat. Där var han som hade precis allt! Gick från trasig till hel. Obeskrivligt. Fantastiskt. Tack livet! Tack Tinder!

  Nathalie 2017-10-17 18:17:23
  Svara
 • Håller helt med i hyllandet av Tinder! Jag träffade min kille för tre år sen via tinder. Hade precis blivit dumpad av en kille jag trodde jag var kär i och åkte till nyc i en månad för jobb. Jag bestämde mig för att dejta en massa amerikanska killar, dejter man ser i filmer so to say.
  Första dejten i nyc var med min pojkvän och det blev inga dejter med andra efter det. I tre veckor spenderade vi nätter på hotell och på gömda barer. När jag skulle åka hem (jag hade redan bestämt att jag skulle flytta till New York om ett år) insåg jag hur mycket jag skulle sakna honom. Dagen efter jag kommer hem och är på väg till jobbet får jag ett sms.
  ”Do me a favor”
  ”What?”
  ”Don’t go to work this weekend”
  Och så kom han och hälsa på mig tre dagar för två nätter i Stockholm.
  Sen blev det långdistans i ett år tills jag flyttade till NYC. Känner igen den där känslan av trygghet som du beskriver, vi sa båda två att vi aldrig känt oss så bekväma med någon så snabbt.
  Länge leve kärleken (och tinder) och heja dig och Markus! <3

  Emilia 2017-10-17 17:40:51
  Svara
 • Jag träffade min man på Spraydate (tinder fanns inte). Vi pratade ett tag & sen skulle han äta burgare på Max en tisdag & frågade om jag skulle med, jag gick dit & föll pladask för honom & han för mig. Nu har vi varit tillsammans i 8 år, gifta i 4 1/2 år, har en son som fyller 4 år nästa år & en bebis på ingång. Så glad att jag sa ja till den där hamburgaren!

  Caisa 2017-10-17 17:29:50
  Svara
 • Jag har ingen rolig tinderhistoria att bjuda på utan vill bara säga stort grattis till dig och Markus!! Ni verkar passar så bra ihop och ser alltid ut att vara så kära<3 Jag längtar tills ni gifter er och får kids, haha. Ps. Du är min favvo av alla bloggerskor, sluta aldrig blogga!

  Ebba 2017-10-17 17:22:12
  Svara
 • Jag träffade min sambo på tinder för snart två år sen. En av de bästa kvällarna i mitt liv! Vi tog inte den klassiska fikan utan sågs i baren på en italiensk resturang och drack rödvin och åt ostbricka. Vilket än i dag är vår favvo att göra på date night.

  Innan jag träffade min sambo hade jag dock några mindre lyckade tinderdejter. Den allra första med en kille som jag hade pratat med ett tag innan vi äntligen sågs. Allt kändes riktigt bra och vi hade fått bra kontakt både på sms men också första dejten. Mitt under dejten dock när vi sitter i min soffa och dricker rödvin så ställer han nervöst ned sitt glas och ställer sig upp och säger (mitt i en mening kan jag tillägga) ”eeeeh du det här har varit toppen men jag måste verkligen gå nu. Jag är nog fortfarande kär i mitt ex. Såå vi hörs!” Han var sedan ute genom dörren innan jag ens hade hunnit svälja vinklunken jag tog.

  Anonym 2017-10-17 17:19:54
  Svara
 • Jag matchade med min sambo på tinder för två år sen, det var min tredje tinderdejt åh Gud vad trött jag var på att vara den ”eviga singeln”. Vi möttes på en fika två veckor innan jul. Jag blev kär direkt och insåg varför alla andra män genom åren varit fel. Han är mannen i mitt liv. En månad efter vår fika flyttade vi ihop, så kan det gå!

  Linnea 2017-10-17 17:06:49
  Svara
 • Matchade med min kille för lite mer än 1 år sedan. Efter lite snack fram o tillbaka bestämde vi oss för att ses. En fika som fortfarande inte har tagit slut! Och med tanke på att jag några dagar innan första dejten blivit dumpad av en idiot(något jag insåg när jag träffa min kille) så hade jag inställningen att detta aldrig kommer bli något, att tinder är skit! Men tänk, idag bor vi tillsammans, gjort en magisk roadtrip i Europa, börjat husjakten och längtar efter att bli gamla & grå ihop! Han ÄR min största trygghet och stöttepelare genom allt! Så tinder, taaaaack❤️❤️

  Karin 2017-10-17 17:05:03
  Svara
 • Jag skaffade tinder sju månader efter jag blivit singel, hade inga förväntningar eller förhoppningar utan ville väl mest ha lite bekräftelse. Matchade med en kille, klickade direkt och vi bestämde oss för att ses. Tyvärr flyttade han till en annan stad och var inte redo att satsa efter tre träffar (fullt förståligt). Det var synd, men jag är så otroligt glad att tinder gav mig chansen att träffa honom och att han fick mig att känna att det faktiskt finns andra killar än mitt ex. Att han gav mig ny tro på mig själv och höjde mig till skyarna.

  Sofia 2017-10-17 17:01:30
  Svara
 • Jag matchade med killen jag spanat på sen jag var 18 år och fick börja gå på krogen, jag skrev en gång efter krogen några år senare och vi sågs. Sedan hände inget mer och åren gick, jag var i ett annat förhållande och han levde på sitt singelliv. Sen när mitt förhållande tagit slut möttes vi igen och den där Tinder-händelsen togs upp. Sen dess har det varit vi och jag är övertygad om att han är mannen i mitt liv! woppwopp

  Alma 2017-10-17 16:58:51
  Svara
 • Var med om den sämsta tinder dejten i historian som fått mig att va livrädd för resten av livet haha. Jag är 29 vill jag då påpeka och killen var 21. Stackarn hade nog aldrig varit på dejt förut och framförallt visste han inte hur man socialt framförde sig . Hela dejten fick jag sköta snacket, han skrattade stelt åt mina skämt och svarade med ett mmm… nämde jag att jag fick betala för kalaset oxå? , när vi skulle betala så stod han bara där som ett fån och stirrade på mig som ett bortkommet barn, jag väntade på att han skulle ta upp sin plånbok för att betala för sin egen mat men istället kom ingenting. Det hela var ganska snabbt över på en timme, men jag har aldrig varit så lättad efter en dejt någonsin.

  Clara 2017-10-17 16:57:46
  Svara
 • Vad är era utmaningar: vad bråkar ni om? Vad irriterar er hos varandra? Hur är ni olika? Hur accepterar/lever ni med dessa?
  Och motsatsfråga – vad älskar ni hos varandra? vilka egenskaper tycker ni bäst om hos varandra? vad har ni gemensamt?

  Linn Wiklund Wandrup 2017-10-17 16:55:57
  Svara
 • min enda fråga är när är ert bröllop så jag kan få lov att fotografera er?! minns när jag jobbade på european media partner. ville sååå få tag på dig till framsidan för brud tidningen. men sen slutade jag där och jag vet nt vad som hände. hade ÄLSKAT att fotografera er ☺️ kolla gärna in min instagram @jasminenovaphotography om det är av intresse ☺️ o stort stort grattis på er dag❤️

  abber 2017-10-17 16:52:31 http://www.jasminenova.com
  Svara
 • Året var 2013. Jag hade bestämt mig för att flytta till Hawaiii till min pappa och släkt. Jag hade laddat ner Tinder i Stockholm med swipade alltid förbi alla då jag inte tycktes hitta någon intressant. Flytten närmade sig och jag ändrade min location till Honolulu istället och bam så fanns det helt plötsligt många nya ansikten.
  Mellan flytten från Stockholm och Honolulu bestämde jag mig för att resa ner till Australien för att hälsa på min kompis som bodde där. Några dagar innan resan fick jag en match med en kille på Hawaii och han skrev till mig. Han var ganska på och fortsatte skriva även om jag inte svarade på hans ”hej”. Jag skrev tillbaka tillslut med ganska långa mellanrum mellan mina meddelanden men han var alltid där och fortsatte konversationen. Vi hade kontakt hela resan och skypeade till och med i Australien eftersom ”if I can’t see you, you just not be real”.
  Flytten till Honolulu kom och vi hade kontakt hela resan. Några dagar efter jag satt fot på ön träffades vi och sedan dess har det varit vi.
  Nu har vi varit tillsammans i 4 år och gifta sedan ett år tillbaka och redo för en liten ”mini us” inom en snar framtid!

  Kul att du Petra, likt mig, hittat kärleken via tinder. Folk blir alltid så förvånade att det var just där vi träffades för första gången! :)

  Nani 2017-10-17 16:51:09
  Svara
  • Svar på Nanis kommentar.

   Innan min lyckliga historia hade jag träffat en kille på tunnelbanan lite snabbt. Vi bodde i samma område och en dag såg vi varandra på Tinder och bestämde oss för att mötas nere vid bänken eftersom vi bodde nära varandra.
   Vi sågs och gick en promenad runt i området medan vi pratade. Jag var ganska öppen och pratglad men insåg direkt att han egentligen inte var något för mig, med det var trevligt att prata.
   När vi började promenera märkte jag att han haltade och frågade om han hade ont i benet och jag frågar om vi ska sätta oss ner istället om han hade ont. Det visade sig att han hade ett protesben från knät ner. Han sa att det var lugnt och vi kunde fortsätta. Jag blev rätt chockad och skämdes lite men vi fortsatte promenaden. Vi gick sedan våra skilda vägar och sågs inte efter det. Inte för benets skull utan för att han inte var något för mig.

   Nani 2017-10-17 17:02:27
   Svara
 • Träffade min kille på tinder för lite över två år sedan. Det va inte kärlek vid första ögonkastet för någon av oss, haha. Vi hördes på helgerna när man gått ut, men sen efter ett år började vi hänga seriöst och det var någonstans där jag verkligen blev kär! Nu ska vi flytta in i vår första lägenhet tillsammans <3

  Anonym 2017-10-17 16:49:19
  Svara
  • Svar på Anonyms kommentar.

   Åh, GRATTIS! FAN VAD KUL! Så härligt att känslor kan växa fram på det sättet! Man ska aldrig säga aldrig! Helt plötsligt står man där tokkär och förälskad upp över öronen! Så kul med lägenheten

   Petra Tungården 2017-10-17 16:53:10 http://petra.metromode.se
   Svara
 • Jag och min kille matchade i juldagarna på tinder och träffades för första gången kvart i tre i baren på nyårsafton och drack hotshots ihop! Haha! I år på nyårsafton är det 3 år sedan vi träffades och nyår spenderar vi i New York tillsammans!

  Anonym 2017-10-17 16:43:57
  Svara

senaste från Mode

Petra Tungårdens webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

Mode
Paulina Forsberg
Home
34 kvadrat
Lifestyle
Makeup by Lina
Hälsa
Sassa Asli
Hälsa
Ida Warg
Mode
Petra Tungården
Lifestyle
Tess Montgomery
Lifestyle
Elin Johansson
Lifestyle
Henrietta Fromholtz
Hälsa
Foodjunkie
Lifestyle
Susanne Barnekow
Home
Andrea Brodin
Mode
Fanny Ekstrand
Mode
Pamela Bellafesta
Lifestyle
Linn Herbertsson
Lifestyle
Marie Serneholt
Mode
Tyra-Stina Wilhelmsson
Mode
Mathilda Weihager
Hälsa
Josefines Yoga
Mode
Emma Danielsson
Hälsa
Fannie Redman
Man
Niklas Berglind