Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Shop My Favorites

SE ALLT

Mikronålsbehandling – Steg för steg.

Petra Tungården Bikini
Det var någon som frågade mig om jag inte får ångest av att gå runt i bikini hela dagarna på semestern. Då tänkte jag verkligen till – och vet ni vad, inte längre, inte ens det lilla minsta. Jag har nog inte haft det på flera år när jag tänker efter. Absolut kan jag komma på mig själv stirra lite avundsjukt på någons bakdel som likväl skulle kunna vara en hylla eller ett bord där man skulle kunna placera sin drink. Oerhört praktiskt om inte annat. Eller oj vilken trevlig arm, den dallrar nog inte speciellt mycket när man ska vinka till sina kompisar på stranden.

Observant, men inte nedklankande mot mig själv. Det är skillnaden. Innan kunde jag iaktta och sedan rikta blicken mot mig själv. Idag har jag äntligen insett att alla är olika och att vara jag är vackert.

Jag är riktigt stolt över min kropp, glad över att jag föddes med mina former. Även om jag är lite mjukare och gosigare än tidigare så är det okej. Jag mår bra, kroppen fungerar och jag tycker den ser ganska trevlig ut även om rumpan har flyttat från takvåningen till plan två för tillfället. Den sitter i alla fall uppe, vore så tråkigt om den trillade ner till knäskålarna.

Däremot är jag inte stormförtjust i mina celluliter eller gropar i låren. Framförallt inte den avgrunden som börjar likna en puckelpist under högerlår. Men det håller mig inte vaken om nätterna, gör inte att jag skäms för min kropp eller stirrar mig blind på min nya kompis i spegeln.

Men går det att motarbeta eller bromsa så hoppar jag gärna på det tåget. Minns ni att jag skrev det här inlägget för något år sedan? Om just ovannämnda!

Skin-Roller-Swiss-Clinic-

Eftersom jag har ett samarbete Swiss Clinic har jag nu gett mig på prova deras Skin Body Roller eller Skin Resculpting Treatment. Jag är ju löljligt förtjust i deras Skin Roller till ansiktet som jag skrivit om ett flertal gånger efter att Mathilda blev kvitt med alla sina hudproblem efter att ha använt den. Jag har sett skillnad på storleken på mina porer sedan jag började med ansiktsrollern från Swiss Clinic. De har dragit ihop sig och när jag kombinerade med dermapen på salong så drog de nästan ihop sig helt.

Skin-Roller-Swiss-Clinic-

Det är samma princip som för ansiktet, en typ av mikronålsbehandling som gör små minihål i huden vilket lurar huden att den blir skadad så att läkningsprocessen och kollagenproduktionen startar. Med små mikrokanaler i huden absorberas serumet som du sedan smörjer på djupare. Skin Resculpting är samma hudvårdsbehandling för större hudområden som lår, mage, rumpa och höfter.

Sedan vi kom hit har jag kört rollern varje dag, 3 minuter på varje lår. Börja med att rengöra huden. Rulla sedan skin rollern fram och tillbaka i ett par minuter i olika riktningar låret eller det området du vill behandla.  Var noga med att rulla i minst fyra riktningar: vertikalt, horisontellt och diagonalt åt båda håll.

Sedan har jag smörja in området med Cryogel Body Serum. Man ska massera in serumet med kraftiga cirkulära rörelser tills det trängt in i huden. Känns typ som en cooling gel, den ger en kylande effekt och verkar i 24 timmar.

Sedan ska du upprepa behandlingen dagligen 5-7 dagar och för att sedan låta huden vila lika länge. Sedan börjar du om. Utför behandlingen på kvällen så serumet får verka under natten. Glöm inte rengöra rollern med antibakteriell spray.

Behandlingen ökar blodcirkulationen samt bekämpar bristningar och reducerar celluliter. Jag har även några ärr som vittnar om ungdomens vilda dagar på benen som får sig några extra rullningar som de också gett bevisad effekt på.

Innan vi åkte körde jag 7 dagar i sträck – och det känns riktigt bra. Man ska helst inte rolla när man är i solen, isåfall väldigt försiktigt så man inte skadar huden. Jag har tagit förebilder och lovar att återkomma den sista mars med efterbilder.


Skin-Roller-Swiss-Clinic-
Hemma brukar jag som ni kanske förstår inte sitta vid en pool med gardiner fladdrande i solnedgången och rulla. Men däremot framför 22.00 nyheterna på kvällen. Jag har fått in det som rutin när nyheterna går på tvättar jag ansiktet och rullar framför sändningen. 

Jag vill även passa på att berätta att Swiss Clinic precis har ingått ett samarbete med Hudcentrum som är hudläkare på specialistnivå. Ni kan nu gå in och rådfråga en hudläkare direkt på Swiss Clinics hemsida. Hudcentrum har lång erfarenhet av att både bedöma och behandla olika typer av hudsjukdomar.

Klicka här om ni vill chatta loss med dem! 

Anyway, är ni sugna på att själva prova?
 

HÄR hittar ni en mikronålsguide, där ni kan gå in och läsa mer om Swiss Clinics olika mikronålsbehandlingar för att hitta en behandling som passar just er.

 

Du får även 200 kr rabatt på valfri mikronålsbehandling med koden PETRA200.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer
    Petra Tungårdens webbshop
    Dölj
    metro mode weekly

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!