Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Shop My Favorites

SE ALLT

Svar på frågor: Del 1

Hej Petra! Håller just nu på och kollar på er gamla tv serie glamourama, så himla bra. Men blir lite nyfiken nu när jag kollar om vad som hände mellan er och Anna Hibbs. Ni verkar vara så himla nära i serien och vad jag har sett nu så hänger ni inte längre alls?

Oj, herregud visste inte att man kunde se den fortfarande, haha. Det var tider det. Hade uppenbarligen verkligen ingen känsla för ögonbryn. Vi var ju egentligen inte vänner på det sättet innan serien. Jag och Michaela har ju varit vänner sedan vi var 11. Sedan flyttade Anna till Miami och man kan säga att vänskapen rann ut i sanden.

Det hade varit roligt och höra mer om dina skönhetsrutiner. Hur ofta fräschar du upp håret? Hur får du din hy att se så fräsch och återfuktad ut?
Skulle även vara roligt att höra vilka ingrepp du gjort i ansiktet? Och dina bästa tips att hålla sig i form trots mycket jobb!

Jag kan göra ett mer utförligt inlägg om mina skönhetsrutiner.

Jag är besatt av torrschampo och fuskar ganska ofta med Kevin Murphys torrshampoo istället för att tvätta håret. Jag har gjort botox i pannan och fyllt läpparna. Dock var det längesedan jag gjorde mina läppar, det har hållit väldigt länge. Jag har alltid gått till Anna Welander. Lockas inte av billiga priser, utan gå till någon som du litar på som du fått på rekommendation om du nu vill göra ett ingrepp, gå på konsultation och sov på saken – gör inget drastiskt. Och gör aldrig något ingrepp för någon annans skull.

Hur gör man för att inte jämföra sig med andra?

Jag kan inte helt säga att jag fortfarande inte jämför mig med andra och tror alltid att man kommer göra det på något sätt. Jag tycker framförallt att det är väldigt svårt när det kommet till jobbet och hur det går trafikmässigt för ens blogg tex. Ibland kan jag stirra mig blind på andras prestationer och bli nervös över att min inte är tillräcklig. Men när det kommer till utseende har jag försökt släppa på det och tycker nog faktiskt att jag duger som jag är. Jag kommer aldrig må bättre av att klanka ner på mig själv, om jag inte lyfter mig själv eller tycker bra om mig själv – hur ska andra kunna göra det.

Peking Duck

Hej! Din asiatiska sås är to-die-for och har blivit min signaturrätt (eller ja, en del av rätten) på alla middagar. Inte mött en enda person som inte fallit handlöst för den . Därav; har du mer tips på goda saker och recept att laga? Och vad bjuder du helst på om du har middag, vardag som fest? Och när vi ändå håller på: favoritvin? Pga vin är gott till mat.

Tack så mycket för svar och all inspiration du dagligen ger.

Petra Tungården Asiatisk Sallad
Petra Tungården Asiatisk Sallad

Amen hur god är såsen? Och den fungerar till allt! Världens bästa sås ju. (Receptet finns här om ni vill laga det – klick).

Jag bjuder väldigt ofta på asiatiskt nu i fredags bjöd jag på:

Grön papayasallad med honungsmelon, kanderade nötter och pankofriterade räkor.

Till varmrätt åt vi peking duck. Det är ett sjukt bra tips, som dessutom går ganska snabbt om du köper färdig peking duck – här finns receptet på Peking Duck.

Hej! Jag har en fråga till dig angående längd, jag är själv väldigt lång, ca 180cm och har alltid varit så obekväm med att bära skor som det minsta har en liten klack. Tycker det är så jäkla snyggt med klackskor men känner mig som en jätte när jag blir så myckrt längre än alla andra? Du som själv är lång, hur tänker och känner du kring detta?

Jag har alltid älskat att vara lång och är oftast längre än andra när klackarna åker på. Jag minns att jag tycket det var lite jobbigt när jag växte om alla killar i klassen när jag gick i trean på lågstadiet. Men idag tycker jag bara att det är stiligt och bär ofta svindlande klackar. Jag gillar att sticka ut ur mängden.

Jag tycker du ska sträcka på ryggen och bara äga din längd. Bär de skorna DU tycker om och som gör DIG glad <3

Bröllop Petra Tungården

Jag vill höra allt om bröllopet!!!!!!!! Hur tänker ni kring ALLT?

Just nu känns det nästan som jag gett upp hoppet om att vi ska gifta oss. Alla ställen vi har kollat på har skitit sig. Vi måste boka något den här veckan annars är det typ kört. Jag trodde faktiskt aldrig att det skulle vara så svårt att gifta sig utomlands. Vi har suttit och väntat på flera lokaler som skitit sig i sista sekund. Jag vill typ lägga mig ner och börja gråta, det är känslan just nu. Bröllop ska ju vara kul. Vi har så många tankar och saker som vi vill göra men kan liksom inte spika något förrän location är spikad. Men skam den som ger sig, på torsdag har vi ett nytt möte som jag hoppas bringar tur.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer
 • Jag kollar också på glamourama nu, sett om de kanske 10 ggr kan inte hjälpa de tycker det programmet är sååå bra ?

  Joz 2018-03-06 18:12:28
  Svara
 • Ang bröllop – vi gifte oss på Skeppsholmen i Stockholm! Eric Ericssonhallen har ni kollat in den? I min mening den vackraste lokalen. Lycka till!

  Florin 2018-03-06 17:26:45
  Svara
 • Var jobbar Anna Welander för någonstans? Det är alltid guld värt med bra rekommendationer.

  FruK 2018-03-06 08:52:50
  Svara
 • Ifall ni ändå har tankar på att gifta er i Sverige så kika in på min blogg, har ett samarbete med ett företag där man enkelt kan få svar på sina frågor om lokaler och se om det är ledigt. Finns otroligt stor variation på lokaler! Värt en titt kanske? Stor kram och lycka till!

  Ida 2018-03-06 06:57:12 http://www.idior.se
  Svara
 • Kolla in Villa Il Granduca i Toscana! Har varit på bröllop där och såååå mysigt med pool och rum för gäster att sova över på :)

  Ini 2018-03-06 01:50:17
  Svara
 • Kolla upp L’agnata di de Andre på Sardinien. Ett höstbröllop där är nog magiskt.

  Petra 2018-03-05 21:43:15
  Svara
 • Hej Petra,

  Tips på bröllopslocation utomlands (såg att ni gillar Italien) Lazy Olive i Toscana! Magiskt. Har tipsat vänner och varit där på flera bröllop, såväl höst som vår! Lycka till!

  Antonia 2018-03-05 19:26:59
  Svara
Petra Tungårdens webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!